Vijesti


Božić: Još tri mjeseca pritvora 29. Septembra 2006. Članak Tužilaštvo BiH je tražilo da se Zdravku Božiću pritvor produži za tri mjeseca, a odbrana da bude pušten dok optužnica ne bude podignuta.
Paško Ljubičić na sudu u Sarajevu 23. Septembra 2006. Članak Iz Haga je u Sarajevo prebačen bivši komandir HVO-a Paško Ljubičić gdje mu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana.
Damjanović: Prisilni rad za logoraše 19. Septembra 2006. Članak Preživjeli iz logora Planjina kuća u Semizovcu, općina Vogošća, ponovo su svjedočili o maltretiranju zatvorenika i njihovom odvođenju, te optužili Dragana Damjanovića.
Kravica: Još jedan svjedok prepoznao Miloša Stupara 15. Septembra 2006. Članak U nastavku suđenja jedanaestorici optuženih za genocid u Srebrenici, još jedan svjedok Tužilaštva rekao da je vidio Miloša Stupara u Sandićima 13. jula 1995. godine.
Kravica: «Muslimani su ubijani iz osvete» 8. Septembra 2006. Članak Dvojica svjedoka prepoznali optužene u sudnici, ali ih nisu povezali sa ubistvima u Kravici.
Damjanović: Svjedok nije prepoznao optuženog 24. Jula 2006. Članak Mada nije uspio identifikovati optuženog, svjedok Tužilaštva je pričajući o torturama u logorima u Vogošći više puta spomenuo ime Dragana Damjanovića
Kravica: Svjedok prepoznao trojicu optuženih 20. Jula 2006. Članak Na suđenju 11 optuženih za genocid u selu Kravica, svjedok Tužilaštva prepoznao je trojicu optuženih, ali nijednog nije direktno povezao sa ubistvima Bošnjaka, za što ih optužnica tereti.
Kravica: Svjedok povezao Miloša Stupara sa mjestom zločina 19. Jula 2006. Članak Svjedok Tužilaštva protiv 11 optuženih za genocid u Kravici tvrdi da su mu vojnici rekli kako su vidjeli prvooptuženog na dan počinjenja zločina u blizini mjesta gdje je ubijeno oko 1.000 Bošnjaka.
Damjanović: Susret u sudnici nakon 14 godina 17. Jula 2006. Članak Preživjeli logoraš iz Vogošće prepoznao je u sudnici optuženog Dragana Damjanovića kojeg Tužilaštvo tereti za zločine nad civilima počinjene u ovom sarajevskom naselju.
Potvrđena optužnica za zločine u Prijedorskim logorima 17. Jula 2006. Članak Sud BiH potvrdio je optužnicu kojm se četvorica bosanskih Srba terete za zločine počinjene u logorima formiranim 1992. godine na područje općine Prijedor.