DonatoriNational Endowment for Democracy (NED) podržava rad BIRN-a BiH o izvještavanju o tranzicijskoj pravdi: vijesti, izvještaji sa suđenja, analize i TV Justice.

https://www.ned.org/about/Hedyah podržava rad BIRN-a BIH u izvještavanju o terorizmu i ekstremizmu, organizovanju treninga za studente žurnalistike i razvoju alata za novinare kako da bolje izvještavaju o datim temama.

https://www.hedayahcenter.org/about/our-story/Međunarodna organizacija za migracije (IOM) podržava rad BIRN-a BiH u izvještavanju o radikalizmu i ekstremizmu.

https://bih.iom.int/Sida, vladina agencija za razvoj, podržava rad BIRN-a BiH instuticionalnim grantom.

https://www.sida.se/English/CENTRI CIVLINIH INICIJATIVA podržavaju projekat BIRN-a BiH “Transparentnošću protiv korupcije u pravosuđu”, a koji se realizuje
u sklopu programa „USAID-ova podrška građanima u borbi protiv korupcije“

http://www.cci.ba/CENTAR ZA PROMOCIJU CIVILNOG DRUŠTVA podržava projekat BIRN-a BiH “Siva Zona” koji je finansiran od strane USAID-ovog Programa
osnaživanja nezavisnih medija kojeg implementiraju CPCD i OM.

http://civilnodrustvo.ba/Ambasada Kraljevine Nizozemske u BiH podržava projekat pod nazivom “Život iza polja smrti” koji se realizuje u partnerstvu između BIRN-a BiH i Memorijalnog centra Potočari Srebrenica, kao i projekat mapiranja govora mržnje i ekstremističkih narativa u bosanskohercegovačkom javnom prostoru,

https://www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/bosnia-and-herzegovina/about-us/netherlands-embassy-in-sarajevoU.S. EMBASSY IN BOSNIA AND HERZEGOVINA podržava rad BIRN-a BiH u projektima izrade databaze službenih automobila u BiH.

https://ba.usembassy.gov/UNDEF podržava rad BIRN-a BiH u razvoju interaktivne edukativne baze podataka o ratu u Bosni i Hercegovini.

https://www.un.org/democracyfund/about-undef