DonatoriEuropean Endowment for Democracy (EED) podržava rad BIRN-a BiH u izvještavanju o predmetima ratnih zločina i produkciji TV Justice emisije.

https://www.democracyendowment.eu/en/about/about-us.htmlNational Endowment for Democracy (NED) podržava rad BIRN-a BiH o izvještavanju o tranzicijskoj pravdi: vijesti, izvještaji sa suđenja, analize i TV Justice.

https://www.ned.org/about/Hedyah podržava rad BIRN-a BIH u izvještavanju o terorizmu i ekstremizmu, organizovanju treninga za studente žurnalistike i razvoju alata za novinare kako da bolje izvještavaju o datim temama.

https://www.hedayahcenter.org/about/our-story/Međunarodna organizacija za migracije (IOM) podržava rad BIRN-a BiH u izvještavanju o radikalizmu i ekstremizmu.

https://bih.iom.int/Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) podržava projekat „Zaboravljene žrtve“ tokom kojeg će kroz priču 40 žrtava biti predstavljeno 10 neprocesuiranih zločina na području BiH.

https://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home.htmlSida, vladina agencija za razvoj, podržava rad BIRN-a BiH instuticionalnim grantom.

https://www.sida.se/English/