Vijesti


Pekez i ostali: Ukupno 35 godina zatvora 5. Maja 2009. Članak Drugostepenom presudom Mirko (Špire) Pekez i Milorad Savić proglašeni krivima za zločin počinjen na području općine Jajce.
MKSJ/ICTY: Podrška procesuiranju ratnih zločina 5. Maja 2009. Članak Glavni haški tužilac sastao se s Visokim predstavnikom kako bi razgovarali o saradnji BiH s Tribunalom.
Đukić: Rikošetirana granata 5. Maja 2009. Članak Saslušanjem nekadašnjeg zamjenika generala Ratka Mladića, okončan dokazni postupak na suđenju Novaku Đukiću.
Kujundžić: Porodični čovjek 4. Maja 2009. Članak Odbrana Predraga Kujundžića počela sa izvođenjem materijalnih dokaza.
Lalović i Škiljević: Susreti sa optuženim 29. Aprila 2009. Članak Svjedok Tužilaštva BiH, bivši zatočenik s Kule, spomenuo je prvooptuženog i rekao da ga je viđao za vrijeme zatočeništva.
Bundalo i ostali: Poznanstvo za spas 28. Aprila 2009. Članak Svjedok Odbrane Neđe Zeljaje kazao da mu je drugooptuženi spasio roditelje u toku 1992. godine tako što je omogućio da budu pušteni iz zatočeništva.
Selimović i ostali: Nova optužnica protiv pripadnika Armije BiH 28. Aprila 2009. Članak Sud BiH potvrdio optužnicu protiv trojice bivših pripadnika Petog korpusa Armije BiH zbog zločina počinjenih nad civilima i ratnim zarobljenicima na području Krajine.
Pekez i ostali: Presuda 5. maja 28. Aprila 2009. Članak U završnim riječima, Odbrane još jednom odbacile navode optužnice, dok je Tužilaštvo zatražilo da Sud izrekne dugoročne kazne dvojici optuženih za zločine počinjene na području Jajca.
Pelemiš i Perić: Pripreme za smještaj zarobljenika 28. Aprila 2009. Članak Prema iskazu svjedoka Tužilaštva BiH, dvojica optuženih učestvovali u pripremi i osiguranju prostora u Pilici gdje su u julu 1995. godine bili zatočeni Bošnjaci iz Srebrenice.
Potvrđena optužnica za zločine u Zvorniku 23. Aprila 2009. Vijest Sud BiH potvrdio optužnicu protiv dvojice bivših pripadnika VRS-a za zločin počinjen 1992. godine nad civilima iz Zvornika.