Vijesti


Rajko i Ranko Vuković: Nastavak obnovljenog procesa 23. Aprila 2009. Članak Na obnovljenom suđenju za zločine u selu Podkolun, općina Foča, Apelaciono vijeće saslušava iskaze svjedoka Odbrane.
Gasal i ostali: Prijatelj u nevolji 23. Aprila 2009. Članak Svjedok Tužilaštva ispričao kako je dva puta bio zarobljen u Bugojnu i kako mu je prijatelj pomogao da izađe iz jednog od logora.
Kovać: Ograničeno raspravno sposoban 23. Aprila 2009. Članak Nastavak suđenja za zločin u Vitezu odgođen zbog bolesti optuženog i njegovog branioca, koji se nisu pojavili u sudnici.
Izvinjenje žrtvama napada 23. Aprila 2009. Članak Dajući izjavu povodom nedavnog napada na dvije osobe u kompleksu zgrade Suda BiH, predsjednica Suda Meddžida Kreso uputila javno izvinjenje žrtvama napada.
Lalović i Škiljević: Izuzetni uslovi na Kuli 23. Aprila 2009. Članak Svjedok Tužilaštva tvrdi da su zatvorenike na Kuli osiguravali tadašnji radnici tog Kazneno-popravnog doma.
Kličković i ostali: Kukavičluk za osudu 22. Aprila 2009. Članak U nastavku svjedočenja u svoju korist, prvooptuženi Gojko Kličković kazao da nije sudjelovao u zločinima počinjenim u Bosanskoj Krupi, već da je nastojao da spasi ljudske živote.
Veselinović: Odgođeno suđenje 22. Aprila 2009. Članak Suđenje Radetu Veselinoviću odgođeno na neodređeno vrijeme zbog bolesti optuženog.
Đukić: Uskoro odluka o jamstvu 21. Aprila 2009. Članak Pred Sudom BiH održana statusna konferencija na kojoj se raspravljalo o jamstvu koje je Novak Đukić ponudio prije sedam mjeseci kako bi se branio sa slobode.
Sljedeće sedmice: Tri suđenja za genocid 17. Aprila 2009. Vijest Pred Odjelom za ratne zločine Državnog suda u Sarajevu naredne sedmice nastavljaju se tri suđenja za genocid.
Perković još mjesec dana u pritvoru 17. Aprila 2009. Vijest Sud BiH produžio pritvor Stojanu Perkoviću, osumnjičenom za zločin protiv čovječnosti počinjen u Rogatici.