Vijesti


Lalović i Škiljević: Utočište za razmjenu 20. Maja 2009. Članak Svjedok Tužilaštva BiH tvrdi da su tokom njegovog desetomjesečnog zatočenja obojica optuženih bili upravnici u Kazneno-popravnom domu Kula.
Kličković i ostali: Rekorder po dužini pritvora 19. Maja 2009. Članak Odbrana Gojka Kličkovića iznijela prijedlog da se prvooptuženi u nastavku suđenja za zločine u Bosanskoj Krupi brani sa slobode.
Mirko Todorović u bijegu 15. Maja 2009. Članak Mirko Todorović, osuđen za ratne zločine pred Sudom BiH, pobjegao nakon što je pušten iz pritvora.
Kličković i ostali: Odgođeno ročište 12. Maja 2009. Članak Zbog nedolaska advokata Odbrane Gojka Kličkovića odgođen nastavak suđenja za zločine počinjene u Bosanskoj Krupi.
Kondić i ostali: Ubistva u Velagićima 11. Maja 2009. Članak Svjedok Tužilaštva BiH posvjedočio da su civili zatvoreni u školu u Velagićima ubijeni, a njihova tijela kamionima odvezena u pravcu Laništa.
Trbić: Još jedna statusna konferencija 11. Maja 2009. Članak Sudsko vijeće donijelo odluku da u dokaze uvrsti optužnicu protiv Milorada Trbića podignutu u SAD-u, gdje je uhapšen.
Jurinović: Odluka o ustupanju nižem sudu 8. Maja 2009. Vijest Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo odluku o prebacivanju predmeta protiv Tome Jurinovića na niži sud.
Gasal i ostali: Posljednji svjedoci Tužilaštva 6. Maja 2009. Članak Državno tužilaštvo saslušalo posljednja tri svjedoka na suđenju za zločine nad bugojanskim Hrvatima.
Kovać: Sposoban za nastavak suđenja 5. Maja 2009. Članak Optuženi Ante Kovać osporava nalaz vještaka koji su ga proglasili zdravstveno sposobnim za praćenje suđenja.
Golubović: Saznanje o ubistvima 5. Maja 2009. Članak Svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala kako su u maju 1992. godine u selu Podkolun naoružani muškarci ubili njenog svekra i njegovu sestru.