Vijesti


Kličković i ostali: Izmijenjene mjere zabrane Mladenu Drljači 17. Aprila 2009. Članak Sud BiH ukinuo dio mjera zabrane izrečenih Mladenu Drljači, drugooptuženom za zločine počinjene na području Bosanske Krupe.
Gasal i ostali: Upozorenje svjedoku 15. Aprila 2009. Članak Tokom ispitivanja Tužilaštvo BiH upozorilo svog svjedoka da je položio zakletvu i da u sudnici mora govoriti istinu.
Kličković i ostali: Jedna zemlja i tri gospodara 14. Aprila 2009. Članak U nastavku svjedočenja, prvooptuženi Gojko Kličković govorio o događajima koji su prethodili izbijanju sukoba u Bosanskoj Krupi, te brizi o sudbini civila s tog područja tokom 1992. godine.
Đukić: Dokazi Suda 14. Aprila 2009. Članak Po okončanju dokaznog postupka Tužilaštva i Odbrane, Sudsko vijeće najavilo izvođenje svojih dokaza na suđenju Novaku Đukiću.
Kondić i ostali: Napuštanje Ključa 13. Aprila 2009. Članak Svjedok Tužilaštva BiH govorio o učešću policije iz Ključa u hapšenju, zatvaranju i ispitivanju mještana s tog područja tokom 1992. godine.
Korićanske stijene: Neizvršeni zadatak 13. Aprila 2009. Članak Svjedok Tužilaštva BiH pričao o naredbi za izvršenje uviđaja na mjestu ubistva više od 200 civila koja nikada nije realizovana.
MKSJ/ICTY: EUFOR pretresao grad-bunker u potrazi za Mladićem 7. Aprila 2009. Članak EUFOR pretresao objekte u Han-Pijesku u potrazi za Ratkom Mladićem.
Bundalo i ostali: Pomoć u nevolji 7. Aprila 2009. Članak Svjedok Odbrane tvrdi da je optuženi Zeljaja prekinuo njegovo premlaćivanje u stanici policije u Kalinoviku.
Ivanović još dva mjeseca u pritvoru 6. Aprila 2009. Članak Na zahtjev Tužilaštva, Sud BiH produžio pritvor Željku Ivanoviću za još dva mjeseca.
Kondić i ostali: Sve jasno kao dan 6. Aprila 2009. Članak Bivši pripadnik osiguranja logora Manjača govorio o zatvorenicima iz Ključa koji su boravili u logoru, kao i o smrtnom stradanju nekih od njih.