Vijesti


Mrak na očima 9. Aprila 2013. Članak Na suđenju optuženom Edinu Džeki, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da je nakon hapšenja u septembru 1993. godine bio maltretiran u Rogića kućama u Donjoj Jablanici.
Spiskovi za pravdanje sredstava 9. Aprila 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, vještak policijske struke je rekao da početkom rata na području Srpske opštine Centar nije bilo stanice policije.
“To treba postrijeljati” 9. Aprila 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Bratuncu, svjedokinja Tužilaštva BiH je rekla da je 9. maja 1992. godine prepoznala izvjesnog Najdana kada se obratio vojnicima koji su čuvali mještane Glogove.
Ubod od čakije 9. Aprila 2013. Članak Svjedoci Odbrane optuženog Mirsada Vatrača na suđenju za zločin u Kotor Varoši, kazali su da se on povrijedio čakijom, te da je hodao sa “zamotanom nogom”, ali nisu mogli precizirati kada se to dogodilo.
Dan mirovanja za optuženog 9. Aprila 2013. Članak Tužioci u Haagu nisu započeli izvođenje dokaza o genocidu u Srebrenici na suđenju Ratku Mladiću jer je on bio podvrgnut manjem medicinskom zahvatu, poslije čega su ljekari preporučili jedan dan mirovanja.
Strašna noć u “Viktor Bubnju” 8. Aprila 2013. Članak Na suđenju Ramizu Avdoviću i Iulian-Nicolaeu Vintili, svjedokinja Državnog tužilaštva je rekla da je u julu 1992. godine čula jauke iz hodnika kasarne “Viktor Bubanj” u Sarajevu.
Borbe u Nahorevu 8. Aprila 2013. Članak Na suđenju za zločne počinjene u Sarajevu, vještak vojne struke rekao je da borbena dejstva na području Nahoreva 1992. godine nisu bila usmjerena na civilno stanovništvo.
Tri mjeseca u “Bunkeru” 8. Aprila 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene na području Vogošće, svjedok Tužilaštva ispričao je da je tokom tri mjeseca zatočeništva u “Bunkeru” tri puta bio fizički maltretiran.
U petak presuda za zločine u Čajniču 5. Aprila 2013. Članak Sud BiH naredne sedmice izreći će presudu Miloradu Živkoviću i Dušku Tadiću, optuženima za zločin u Čajniču 1992. godine.
Dobrovoljni prilozi 5. Aprila 2013. Članak U nastavku suđenja Miroslavu Pijunoviću zvanom Piko za zločin počinjen protiv civilnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Teslića, svjedok Odbrane Milan Savić je govorio o ulozi optuženog u prikupljanju novca od građana Teslića.