Vijesti


Strah i stres svjedoka 16. Aprila 2013. Članak Na suđenju za zločine u Dretelju (opština Čapljina), svjedok Tužilaštva BiH je rekao da se ne sjeća šta je u istrazi govorio o Srećku Hercegu, jer je bio pod stresom.
Tijelo muža pronađeno u jami Paklenik 16. Aprila 2013. Članak U nastavku suđenja za zločin u Višegradu, svjedokinja Tužilaštva BiH je ispričala kako je njen muž odveden autobusom u junu 1992. godine i ubijen u jami Paklenik.
Pobiti civile 16. Aprila 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Bratuncu, svjedokinja Tužilaštva BiH izjavila je da je 9. maja 1992. godine, kada je zapaljeno selo Glogova, čula kako je vojnik po imenu Najdan rekao da civile treba pobiti.
Svi su se plašili paravojske 16. Aprila 2013. Članak Svjedočeći u Odbranu Radovana Karadžića, bivši predsjednik Skupštine opštine Bratunac, Ljubislav Simić, izjavio je da su zločine nad Bošnjacima u toj opštini 1992. počinile paravojne formacije koje vlasti nisu mogle kontrolisati, kao i da je bošnjačko sta
Suđenje Mladiću zatvoreno za javnost 16. Aprila 2013. Članak Tužioci Međunarodnog suda u Haagu nastavili su izvođenje dokaza o navodu optužnice koji Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS), tereti za genocid počinjen u Srebrenici.
Potvrđena optužnica za zločine u Dretelju 16. Aprila 2013. Članak Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu protiv Mije Banovića, Ade Alagića i Gojka Granića za zločin u Dretelju 1993. godine.
Potvrđena optužnica za zločine u Jablanici 16. Aprila 2013. Članak Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu protiv Zehrudina Šćuka koja ga tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1993. godine na području opštine Jablanica.
Sjećanje na 116 ubijenih u Ahmićima 16. Aprila 2013. Članak U Starom Vitezu i Ahmićima obilježena je dvadeseta godišnjica od zločina koji su počinile postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u selu Ahmići kod Viteza, kada je ubijeno 116 civila.
Zoran Milić negirao krivicu 15. Aprila 2013. Članak Zoran Milić izjasnio se da nije kriv za zločine počinjene na području općine Busovača u aprilu 1993. godine.
Brkan i Macić negirali krivicu 15. Aprila 2013. Članak Osman Brkan i Ibro Macić izjasnili su se pred Sudom BiH da nisu krivi za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Blace u općini Konjic.