Vijesti


Batine o kojih se gubi dah 21. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja za zločine u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako su ga optuženi Zoran Dragičević zvani Krompir i Veselin Vlahović zvani Batko brutalno pretukli u zgradi “Digitron Buje” u naselju Grbavica.
Manipulatori i nepozvani u Bijeljini 21. Marta 2013. Članak Za izbijanje sukoba Bijeljini u proljeće 1992. godine svjedok Odbrane Radovana Karadžića Svetozar Mihajlović okrivio je Stranku demokratske akcije (SDA) .
Skupljanje novca za život 20. Marta 2013. Članak Svjedok Tužilaštva BiH izjavio je na suđenju za zločine u Jablanici da mu je optuženi Edin Džeko naredio da skupi 5.000 maraka ili će ga ubiti.
Svjedoče optuženi 20. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine u Trusini kod Konjica, u svoju odbranu svjedočit će optuženi Mensur Memić i Dževad Salčin, a moguće je da se na klupi za svjedoke pojavi i Nihad Bojadžić, rečeno je na statusnoj konferenciji.
Nedžad Hodžić pušten, pa uhapšen 20. Marta 2013. Članak Nedžad Hodžić uhapšen je u Sarajevu neposredno nakon puštanja na slobodu iz pritvora u kojem je proveo preko tri godine.
Napadi na vlasti u Bijeljini 20. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Radovanu Karadžiću, bivši predsjednik Skupštine opštine u Bijeljini izjavio je da su krajem marta 1992. godine bošnjačke paravojske stupile u “oružanu pobunu” protiv legalnih vlasti i time izazvale sukobe u tom gradu.
Vulić optužen za zločin u Dretelju 20. Marta 2013. Članak Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Frane Vulića za zločin protiv civilnog stanovništva u logoru Dretelj kod Čapljine.
Krvava ispitivanja 20. Marta 2013. Članak Drugog dana svjedočenja na suđenju trojici optuženih za zločin počinjen u Višegradu, Salko Šabanović je izjavio da ga je optuženi Miloš Pantelić udarao u osnovnoj školi u selu Orahovci.
Gušenja i ubistva 20. Marta 2013. Članak Na suđenju Savi Babiću, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da su se u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bratuncu dešavala ubistva i premlaćivanja zatočenih Bošnjaka, ali da u to vrijeme nije vidio optuženog.
Traži pravdu za sina 20. Marta 2013. Članak Anđelka Arnautalić, čiji je sin ubijen početkom rata nedaleko od svoje kuće u Brčkom, počela je štrajk glađu pred zgradom Tužilaštva Brčko Distrikta, zahtijevajući od nadležnih institucija da privedu licu pravde odgovorne za ovo djelo.