Vijesti


I dalje nedostupni 29. Marta 2013. Članak Nedeljko Milidragović i Aleksa Golijanin optuženi za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine, koji se nalaze u Srbiji, nisu se pojavili pred Sudom BiH na ročištu za izjašnjenje o krivnji.
Žalbe na montiranu istragu 28. Marta 2013. Članak Odbrana je u žalbi na presudu Zurahidu Mujčinoviću za zločine u Srebreniku tražila oslobađanje optuženog ili novo suđenje, ističući da je on žrtva montirane istrage i da nikada nije bio u domu u Rapatnici ili mučio zatočene.
Bez konkretnih saznanja 28. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Zemiru Kovačeviću, zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva je ispričao da su početkom marta 1992. godine pripadnici Interventnog voda pucali na njegovu kuću u Sijekovcu.
Bez saznanja o naredbama komandnog kadra 28. Marta 2013. Članak Na suđenju Ostoji Stanišiću i Marku Miloševiću, svjedok Državnog tužilaštva je rekao da su u julu 1995. godine zarobljenici iz Srebrenice dovedeni u Petkovce kod Zvornika i ubijeni.
Svjedok se više ničega ne sjeća 28. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločin u Stocu i Čapljini, svjedok Tužilaštva BiH nije mogao potvrditi da je u Koštanoj bolnici vidio optuženog Veselka Raguža nakon hapšenja, iako ga je u ranijem iskazu spominjao.
Pluća puna krvi od batina 28. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja za zločine u Sarajevu, svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako je optuženi Zoran Dragičević zvani Krompir zajedno sa Veselinom Vlahovićem zvanim Batko isprebijao njenog muža, nakon čega su mu u bolnici spašavali život, jer su mu pl
Dobrovoljno napuštanje Bratunca 28. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Radovanu Karadžiću, svjedok Odbrane Rodoljub Đukanović je sugerisao da su u aprilu 1992. godine Bošnjaci sami izrazili želju da napuste Bratunac.
Optuženi tvrdi da nije premlaćivao Bošnjake 28. Marta 2013. Članak Milun Kornjača, optužen za zločine u Čajniču, u nastavku svjedočenja u svoju korist izjavio je da nije premlaćivao Bošnjake.
Zarobljenici iz Tinje bez povreda 28. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Tuzli, svjedoci odbrane izjavili su da u zatvoru u Smolući nije bilo maltretiranja i zlostavljanja zarobljenih pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) Tinja.
Križ na licu zarobljenika 27. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Prozoru, svjedok Tužilaštva BiH opisao je kako ga je optuženi Željko Jukić brutalno pretukao i pržio mu lice.