Vijesti


Prva optužnica za zločine na Korićanskim stijenama 8. Januara 2009. Vijest Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv osam osoba zbog zločina na Korićanskim stijenama 1992. godine.
Lalović i Škiljević: Potvrđena optužnica za logor Kula 6. Januara 2009. Vijest Potvrđena optužnica protiv dvojice bivših rukovodilaca Kazneno-popravnog zavoda na Kuli.
Sljedeće sedmice: Početak izvođenja dokaza Odbrane Momira Savića 19. Decembra 2008. Vijest Naredne sedmice pred Sudom BiH iskaz će dati prvi svjedoci Odbrane Momira Savića, optuženog za zločine na području općine Višegrad.
Izručenje Sakiba Dautovića 10. Decembra 2008. Vijest Apelacioni Sud u Oslu (Norveška), donio odluku po kojoj se Sakib Dautović, osumnjičen za ratne zločine na području Velike Kladuše, može izručiti Bosni i Hercegovini.
Mirsad Repak osuđen na pet godina zatvora 2. Decembra 2008. Vijest U prvom suđenju za ratne zločine u Norveškoj poslije Drugog svjetskog rata, Mirsad Repak osuđen na pet godina zatvora.
Tužilaštvo traži 10 godina za Mirsada Repka 21. Oktobra 2008. Vijest Suđenje Mirsadu Repku pred sudom u Oslu nalazi se u završnoj fazi i presuda se očekuje do kraja novembra.
Stanković: Aleksandar Cicmil vraćen na posao 8. Septembra 2008. Vijest Bivši upravnik zatvora u Foči koji je smijenjen zbog odgovornosti za bjekstvo Radovana Stankovića, vraćen na posao.
Sljedeće sedmice: Početak suđenja za zločine u Konjicu 5. Septembra 2008. Vijest

Naredne sedmice pred Sudom BiH počet će prvo suđenje za ratni zločin počinjen nad Srbima u Konjicu.

Prvo suđenje za ratne zločine u Norveškoj 25. Augusta 2008. Vijest

U Oslu će ove sedmice početi prvo suđenje za ratne zločine nakon Drugog svjetskog rata, i to bivšem pripadniku HOS-a iz BiH.

Sljedeće sedmice: Presuda za zločine u Gabeli 15. Augusta 2008. Vijest Naredne sedmice Sud BiH trebao bi izreći pravomoćnu presudu Nikoli Andrunu za zločine u logoru Gabela, a pred sudijama će se naći još 35 optuženih za ratne zločine.