Lice: Praljak Branka


25. Juna 2015.
Na suđenju Josipu Reloti pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku, zaštićeni svjedok B1 prisjetio se kako su trojica njegovih komšija ubijena u januaru 1993. godine u busovačkom naselju Luka.


14. Aprila 2015.
U nastavku suđenja Josipu Reloti za zločine počinjene u Busovači, svjedok Tužilaštva je kazao da je 1993. godine iz kuće u kojoj je boravio čuo rafale i detonacije, a narednog dana je vidio i tijela komšija.


20. Juna 2013.
U nastavku suđenja bivšim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) optuženima za zločine počinjene na području Busovače, zaštićeni svjedok B-3 je izjavio da mu je trajno narušeno zdravlje zbog onoga što je vidio u kući porodice Topalović u aprilu 1993.


15. Marta 2013.
Početak suđenja Zoranu Mariniću, optuženom za zločine u Busovači, odgođen je za 12. april zbog mogućeg spajanja postupka sa predmetom protiv još jednog lica osumnjičenog za isti zločin.


7. Marta 2013.
Odbrana Stipe Krište zatražila je od Vrhovnog suda FBiH da smanji kaznu optuženom za zločin počinjen u Gornjem Vakufu, čemu se usprotivila Optužba smatrajući da je kazna adekvatna počinjenom djelu.