Vijesti


Stanković: Završne riječi odbrane 7. Novembra 2006. Članak Odbrana ocijenila dokaze Tužilaštva kao nepouzdane, a izjave svjedoka montirane i vođene emocijama.
Mandić: Odbrana će pozvati za svjedoka Paddy Ashdowna 7. Novembra 2006. Članak I Tužilaštvo i odbrana su na početku suđenja Momčilu Mandiću najavili tok izvođenja dokaza, a uvodnu riječ je iznio i sam optuženi.
Andrun: Dva svjedoka odbrane 6. Novembra 2006. Članak Svjedoci odbrane su pred Sudom BiH govorili o dešavanjima u logoru Gabela ističući da optuženog Nikolu Andruna poznaju samo kao stražara u tom logoru.
Produžen pritvor Todoviću i Raševiću 3. Novembra 2006. Članak Produžen pritvor dvojici haških optuženika koji su početkom oktobra prebačeni u Sarajevo.
Kraj suđenja Radovanu Stankoviću 3. Novembra 2006. Članak Optuženi za ratne zločine u Foči, Sarajevu, srednjoj Bosni, Hercegovini i Bosanskoj Krajini sljedeće sedmice će se naći pred Sudom BiH.
Ukinut pritvor Jadranku Paliji 3. Novembra 2006. Članak Nakon što mu je određen protvor početkom sedmice, Sud BiH je promijenio odluku i ukinuo pritvor ali zabranio osumnjičenom da napušta mjesto boravišta.
Kraj suđenja optuženima za zločine u Ključu i Sanskom mostu 30. Oktobra 2006. Članak Završne riječi na dva suđenja Odjela za ratne zločine pri Sudu Bosne i Hercegovine.
Podignuta optužnica protiv Kreše Lučića 30. Oktobra 2006. Članak Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Kreše Lučića za zločine počinjene nad civilima u srednjoj Bosni.
Stanković: Završne riječi tužilaštva 30. Oktobra 2006. Članak Smatrajući da su dokazali krivicu Radovana Stankovića Tužilaštvo BiH je tražilo da ga Sud proglasi krivim.
Početak novog pretresa Neđi Samardžiću 26. Oktobra 2006. Članak Pred Odjelom za ratne zločine državnog suda naredne sedmice će se naći Nenad Tanasković, Dragoje Paunović, Neđo Samardžić, braća Damjanović, Nikola Andrun, Radovan Stanković, Niset Ramić i 11 optuženih za genocid.