Članak

Mlađenović i ostali: Odloženo ročište zbog bolesti optuženog

12. Decembra 2012.00:00
Zbog bolesti optuženog Najdana Mlađenovića, suđenje za zločine počinjene u selu Hranča (opština Bratunac) odgođeno je za 18. decembar.

This post is also available in: English

Na početku današnjeg ročišta, prvooptuženi Mlađenović obratio se Sudskom vijeću rekavši da se ne osjeća dobro, te da ima visoku temperaturu i groznicu.

“Prije nego što sam danas došao na sud, nisam se osjećao dobro. Sad mi je neprijatno ako remetim suđenje, ali možda bi bilo bolje da dođem sljedeći put zdrav”, objasnio je Mlađenović.

Sudsko vijeće je uvažilo Mlađenovićevu molbu i zakazalo sljedeće ročište za 18. decembar.

“Nama je najvažnije da vi budete zdravi. Ako se ne osjećate dobro, ročište se danas neće održati”, kazala je Željka Marenić, predsjedavajuća Sudskog vijeća.

Mlađenoviću se sudi zajedno sa Savom Živkovićem, a optuženi su da su 3. i 9. maja 1992. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada na sela Hranča i Glogova (opština Bratunac), protivpravnim lišenjem slobode, fizičkim i psihičkim zlostavljanjem i uništavanjem imovine civilnog bošnjačkog stanovništva počinili zločin protiv čovječnosti.

Kako se navodi u optužnici, Mlađenović je bio komandir Teritorijalne odbrane (TO) Bratunac, a Živković pripadnik ove jedinice.

Na današnjem ročištu trebalo je da bude održano unakrsno ispitivanje zaštićene svjedokinje M-2, koje je odloženo za nastavak suđenja.
                                                                                                                                             
                                                                                                                                    D.E.

This post is also available in: English