Lice: Lečić Mirko


17. Marta 2015.
U nastavku suđenja Oliveru Krsmanoviću za zločine počinjene u Višegradu, svjedok Tužilaštva potvrdio je da je njegova sveska koja mu je predočena u sudnici, a u kojoj je bilježio važne događaje.


4. Marta 2014.
Oliver Krsmanović ne može u BiH služiti kaznu za zločin za koji je u Srbiji osuđen na 20 godina zatvora, jer mu se sudilo u odsustvu, saopćili su iz Ministarstva pravde Republike Srbije. S druge strane, žrtve negoduju zato što se Krsmanović brani sa slobo


16. Decembra 2013.
Na sjednici Apelacionog vijeća Suda BiH, Mirko (Mile) Pekez zatražio je obnovu postupka nakon ukidanja pravosnažne presude kojom je bio osuđen na 29 godina zatvora zbog zločina počinjenog na području Jajca.


28. Novembra 2013.
Tužilaštvo BiH je, zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na saučesnike i narušavanja javnog reda i mira, zatražilo određivanje pritvora za Mirka (Špire) Pekeza, Mirka (Mile) Pekeza i Milorada Savića, koji su pušteni sa izdržavanja zatvorske kazne za ratne z


2. Oktobra 2013.
Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora Josipu Toliću, optuženom za zločine počinjene na području Odžaka i Bosanskog Broda, zbog mogućnosti bjekstva i izbjegavanja krivičnog gonjenja. Odbrana se usprotivila, predloživši mjere zabrane.