Lice: Kos Franc


17. Juna 2015.
Odbrana Aleksandra Cvetkovića u završnoj riječi je kazala da optuženi nije učestvovao u ubistvima Srebreničana na ekonomiji u Branjevu (opština Zvornik) u julu 1995. godine, te da treba biti oslobođen krivice za učešće u genocidu.


11. Maja 2015.
U nastavku suđenja Ratku Mladiću, svjedok Odbrane Dragan Todorović izjavio je da je u julu 1995. godine Dragomir Pećanac “samovoljno” odveo pripadnike Vojske Republike Srpske (VRS) da strijeljaju zarobljene Muslimane iz Srebrenice.


13. Januara 2015.
Trojica bivših pripadnika Desetog diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske (VRS) svjedočila su u korist Aleksandra Cvetkovića, optuženog za učešće u genocidu počinjenom u Srebrenici.


4. Februara 2014.
Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Stanko Kojić rekao je da je Aleksandar Cvetković vozio pripadnike Desetog diverzantskog odreda na Vojnu ekonomiju Branjevo, gdje je ubijeno više stotina Bošnjaka, ali da ne zna da li je on učestvovao u ubistvima


3. Februara 2014.
U nastavku suđenja Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, kao svjedok Tužilaštva BiH svjedočio je Franc Kos, koji je ispričao kako je s drugim pripadnicima Desetog diverzantskog odreda učestvovao u strijeljanju zarobljenika na