Lice: Borovčanin Ljubomir


11. Februara 2014.

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, vozač optuženog Gorana Sarića je posvjedočio da su u julu 1995. godine skupa otišli u Bratunac kako bi obišli jedinice Specijalne brigade policije, ali su se zadržali samo par minuta.7. Juna 2013.

Na suđenju Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici, tužioci su prikazali film beogradskog novinara Zorana Petrovića Piroćanca na kojem se vide tijela desetina srebreničkih Muslimana, ubijenih u selu Kravica kod Bratunca, dva dana nakon što je u julu 1995. V24. Maja 2013.

Suđenje Ratku Mladiću nastavljeno je iskazom istražitelja Tužilaštva Tomasza Blaszczyka o filmu koji je beogradski novinar Zoran Petrović Piroćanac snimio u okolini Srebrenice nakon što je enklavu u julu 1995. zauzela Vojska Republike Srpske (VRS).16. Decembra 2011.

Na suđenju četvorici optuženih za genocid u Srebrenici, u dokaze su uvrštene izjave koje su trojica optuženih dala u istrazi i u kojima su naveli da su u julu 1995. godine bili angažovani u Potočarima za vrijeme evakuacije stanovništva, a da nisu znali za