Grad: Sandići


31. Marta 2014.

Svjedok Državnog tužilaštva na suđenju Goranu Sariću za genocid počinjen u Srebrenici rekao je da je Specijalna brigada policije Republike Srpske (RS) obezbjeđivala cestu Bratunac – Konjević Polje sredinom jula 1995. godine jer se očekivao prodor Srebreni4. Maja 2012.

Bivši novinar iz Beograda Zoran Petrović Piroćanac negirao je na suđenju Radovanu Karadžiću da je u julu 1995. rekao izvještaču londonskog Independenta da je u velikoj nevolji zato što je optuženi ljut na njega zbog prikazivanja filma o Srebrenici u kojem14. Marta 2012.

Na suđenju za zločine u Srebrenici, trojica svjedoka Odbrane ispričali su da su optuženog Zorana Ilića u julu 1995. godine vidjeli u Bratuncu, te da je optuženi u pratnji policajaca prisustvovao organizovanom ispraćaju njegovog brata u vojsku.15. Decembra 2011.

Na suđenju Željku Ivanoviću, optuženom za genocid u Srebrenici počinjen u julu 1995. godine, Tužilaštvo BiH dostavilo je Odbrani posljednje materijalne dokaze, a prije izlaganja završnih riječi preostalo je saslušanje Richarda Butlera, bivšeg haškog istra