Vijesti


Macić: Okrutni stražar 5. Aprila 2011. Članak Svjedok Državnog tužilaštva na suđenju Esi Maciću, optuženom za zločine na području Konjica, tvrdi da je vidio kako je optuženi u logoru Čelebići ubio zatvorenika Milorada Kuljanina.
Memić i ostali: Ubistva bez naredbe 4. Aprila 2011. Članak U nastavku suđenja za zločin počinjen u Trusini (općina Konjic), svjedok Tužilaštva BiH je tokom unakrsnog ispitivanja kazao da mu optuženi Zulfikar Ališpago nikada nije dao naredbu da vrši ubistva ili druge zločine.
Marković: Izmijenjena optužnica 4. Aprila 2011. Članak Nakon što je Tužilaštvo BiH preciziralo optužnicu protiv Miodraga Markovića, bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), Sudsko vijeće zakazalo je iznošenje završnih riječi za srijedu, 6. april 2011. godine.
Tripković: Očevidac ubistva 31. Marta 2011. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Foči, svjedok Tužilaštva BiH je rekao kako je vidio da je optuženi Novica Tripković ubio Vejsila Delića.
Selimović i ostali: Zarobljenici nisu željeli razmjenu 30. Marta 2011. Članak Svjedočeći u korist trojice optuženih za zločine u Bosanskoj krajini, nekadašnji predsjednik Izvršnog odbora Općine Bihać je rekao da 200 srpskih vojnika nije htjelo da bude razmijenjeno tokom 1995. godine, već su željeli ostati u prostorijama Petog korpu
Lokalno pravosuđe – Tanasić i Boroja: Korektno odvođenje 30. Marta 2011. Članak Muharem Šomić, svjedok Tužilaštva, na suđenju pred Okružnim sudom u Banjoj Luci kazao je da su optuženi Nenad Tanasić i Tihomir Boroja sudjelovali u njegovom premlaćivanju u septembru 1995. godine.
Prva optužnica za otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka 28. Marta 2011. Članak Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom se Krunislav Malenica i Eset Muračević terete za otkrivanje identiteta svjedokinje kojoj su odlukom Suda BiH odobrene mjere zaštite.
Jević i ostali: Stotinu materijalnih dokaza 28. Marta 2011. Članak Na suđenju četvorici optuženih za genocid u Srebrenici, Tužilaštvo BiH uložilo je oko stotinu materijalnih dokaza.
Kornjača i ostali: Opkoljen i udaran sa svih strana 28. Marta 2011. Članak Na suđenju za zločine u Čajniču, svjedok Tužilaštva BiH je u sudnici prepoznao optuženog Miluna Kornjaču kao osobu koja ga je pretukla i zatvorila u kontejner na Mostini.
Korićanske stijene: Konvoj za Travnik 24. Marta 2011. Članak Nekadašnji pripadnik interventnog voda prijedorske policije koji je nepravomoćno osuđen na 22 godine zatvora zbog zločina na Korićanskim stijenama, kazao je da je bio u Tukovima (općina Prijedor) kada je organizovan konvoj za Travnik, gdje je vidio optuže