Vijesti


Otkriven identitet zaštićene svjedokinje 21. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene 1993. godine u Prozoru, svjedoci Tužilaštva potvrdili su da je jedinica “Kinder vod” Hrvatskog vijeća obrane (HVO) “upadala, palila i protjerivala” bošnjačko stanovništvo iz sela na području ove opštine.
Batine o kojih se gubi dah 21. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja za zločine u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako su ga optuženi Zoran Dragičević zvani Krompir i Veselin Vlahović zvani Batko brutalno pretukli u zgradi “Digitron Buje” u naselju Grbavica.
Manipulatori i nepozvani u Bijeljini 21. Marta 2013. Članak Za izbijanje sukoba Bijeljini u proljeće 1992. godine svjedok Odbrane Radovana Karadžića Svetozar Mihajlović okrivio je Stranku demokratske akcije (SDA) .
Krvava ispitivanja 20. Marta 2013. Članak Drugog dana svjedočenja na suđenju trojici optuženih za zločin počinjen u Višegradu, Salko Šabanović je izjavio da ga je optuženi Miloš Pantelić udarao u osnovnoj školi u selu Orahovci.
Gušenja i ubistva 20. Marta 2013. Članak Na suđenju Savi Babiću, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da su se u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bratuncu dešavala ubistva i premlaćivanja zatočenih Bošnjaka, ali da u to vrijeme nije vidio optuženog.
Traži pravdu za sina 20. Marta 2013. Članak Anđelka Arnautalić, čiji je sin ubijen početkom rata nedaleko od svoje kuće u Brčkom, počela je štrajk glađu pred zgradom Tužilaštva Brčko Distrikta, zahtijevajući od nadležnih institucija da privedu licu pravde odgovorne za ovo djelo.
Skupljanje novca za život 20. Marta 2013. Članak Svjedok Tužilaštva BiH izjavio je na suđenju za zločine u Jablanici da mu je optuženi Edin Džeko naredio da skupi 5.000 maraka ili će ga ubiti.
Svjedoče optuženi 20. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine u Trusini kod Konjica, u svoju odbranu svjedočit će optuženi Mensur Memić i Dževad Salčin, a moguće je da se na klupi za svjedoke pojavi i Nihad Bojadžić, rečeno je na statusnoj konferenciji.
Nedžad Hodžić pušten, pa uhapšen 20. Marta 2013. Članak Nedžad Hodžić uhapšen je u Sarajevu neposredno nakon puštanja na slobodu iz pritvora u kojem je proveo preko tri godine.
Napadi na vlasti u Bijeljini 20. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Radovanu Karadžiću, bivši predsjednik Skupštine opštine u Bijeljini izjavio je da su krajem marta 1992. godine bošnjačke paravojske stupile u “oružanu pobunu” protiv legalnih vlasti i time izazvale sukobe u tom gradu.