Vijesti


Zarobljenici iz Tinje bez povreda 28. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Tuzli, svjedoci odbrane izjavili su da u zatvoru u Smolući nije bilo maltretiranja i zlostavljanja zarobljenih pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) Tinja.
Policija dovodi svjedoka 27. Marta 2013. Članak Suđenje Moniki Karan-Ilić odgođeno je zbog nedolaska svjedoka Tužilaštva Brčko Distrikta, Halida Konjića.
Križ na licu zarobljenika 27. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Prozoru, svjedok Tužilaštva BiH opisao je kako ga je optuženi Željko Jukić brutalno pretukao i pržio mu lice.
Različite tvrdnje svjedoka i Odbrane 27. Marta 2013. Članak Drugog dana svjedočenja o zločinu u Jablanici, Mirko Zelenika pojasnio je da je istražiteljima poslije rata ispričao da mu je optuženi Edin Džeko prijeteći pištoljem tražio novac.
Bošnjaci dobrovoljno napuštali Bratunac 27. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Radovanu Karadžiću, svjedok Odbrane Rodoljub Đukanović je sugerisao da su u aprilu 1992. godine Bošnjaci sami izrazili želju da napuste Bratunac.
Predložene mjere zabrane osumnjičenima za zločine u Kladnju 27. Marta 2013. Članak Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje mjera zabrane osmorici nekadašnjih pripadnika policije i Teritorijalne odbrane (TO) optuženih za zločine protiv civila u Kladnju počinjene 1992. i 1993. godine.
Odvođenje u Jagomir 26. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako je 1992. godine izdvojen iz grupe ljudi koji su iz zgrade bolnice Jagomir odvedeni u Vogošću.
Istjerivanje iz podruma 26. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Bratuncu, svjedokinja Tužilaštva BiH je kazala kako ju je optuženi Najdan Mlađenović 1992. godine istjerao sa dvojicom maloljetnih sinova iz podruma jedne kuće u selu Hranča.
Tužilaštvo zatražilo produženje pritvora 26. Marta 2013. Članak Državno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za Franu Vulića, optuženog za zločine počinjene na području Čapljine.
Zatraženo produženje pritvora 26. Marta 2013. Članak Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za Zorana Milića, koji je optužen za zločine protiv civilnog stanovništva počinjene u Busovači 1993. godine.