Lice: Šćuk Zehrudin


16. Aprila 2014.
Suđenje Zehrudinu Šćuku za zločin počinjen u Jablanici ponovo je počelo pred Kantonalnim sudom u Mostaru, nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo raniju presudu kojom je optuženi bio osuđen na šest godina zatvora.


24. Februara 2014.
Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu Zehrudinu Šćuku kojom je osuđen na šest godina zatvora za zločine počinjene u Jablanici, te donio odluku da mu se ponovo sudi pred Kantonalnim sudom u Mostaru.


30. Septembra 2013.
Kantonalno tužilaštvo u Mostaru je zatražilo da Zehrudin Šćuk bude osuđen za zločin počinjen na području Jablanice, dok je Odbrana ocijenila da navodi optužnice nisu dokazani i da optuženi treba biti oslobođen.


25. Septembra 2013.
U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Mostaru za zločine počinjene na području općine Jablanica, optuženi Zehrudin Šćuk je, svjedočeći u svoju korist, rekao da nije bio u zaseoku Krkača 28. srpnja 1993. godine, kada je prema optužnici ubijen jedan c


18. Jula 2013.
Na suđenju Zehrudinu Šćuku, optuženom za zločine počinjene u Jablanici u julu 1993. godine, vještakinja sudske medicine je rekla da je obdukcijom na tijelu Ive Pavlović utvrdila prostrjelnu ranu.