Lice: Popović Jovan

ispracaj_visegrad.jpg

4. Maja 2016.
Sud BiH oslobodio je Jovana Popovića optužbe za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Višegrada 1992. godine. Predsjedavajući Sudskog vijeća Staniša Gluhajić rekao je da je Popović oslobođen optužbi da je 1992. učestvovao u nezakonitom hapšenju i odvođenju civila iz mjesta Rodića Brdo, kojima se od tada gubi svaki trag. “Nakon izvršene analize, Vijeće nije […]

Vi-egrad.jpg

17. Februara 2016.
U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Višegrada, svjedok Državnog tužilaštva izjavio je da je Jovan Popović učestvovao u odvođenju njegovog oca i još dvojice komšija Bošnjaka.

Vi-egrad.jpg

3. Februara 2016.
Iskazom svjedokinje Vesne Petrović da optuženi Jovan Popović nije pravio nikakve probleme komšijama muslimanima, te da je s njima uvijek imao fer odnos, završen je dokazni postupak Odbrane na suđenju za zločine počinjene na području Višegrada.

Vi-egrad-2.jpg

27. Januara 2016.
Prvi svjedok Odbrane na suđenju za zločine počinjene na području Višegrada 1992. godine izjavio je da je optuženi Jovan Popović obezbjeđivao objekat fabrike namještaja u Višegradu.


2. Decembra 2015.
Zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da na početku rata nije viđao optuženog Jovana Popovića u višegradskom naselju u kojem su obojica živjeli.