Lice: Kuvelja Božidar


16. Septembra 2013.
Tužilaštvo BiH zatražilo je od Apelacionog vijeća Suda BiH da se Božidaru Kuvelji, koji je nepravosnažno osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina u Srebrenici, ponovo sudi ili da mu se izrekne strožija kazna.

Srebrenica.jpg

10. Januara 2013.
Tokom godinu i po suđenja Božidaru Kuvelji, optuženom za strijeljanje Srebreničana u Zemljoradničkoj zadruzi Kravica (općina Bratunac) u julu 1995. godine, Tužilaštvo BiH je nastojalo dokazati da je optuženi počinio genocid, što je Odbrana pokušala osporiti.


19. Septembra 2012.
Na suđenju Božidaru Kuvelji, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, Sudsko vijeće postavilo je Tužilaštvu BiH uslov – da obezbjedi Odbrani ispitivanje zaštićenog svjedoka PW-100 ili transkript njegovog svjedočenja iz Haškog suda neće vrijediti kao do

Srebrenica4.jpg

11. Jula 2012.
Na suđenju Božidaru Kuvelji, optuženom za genocid nad Srebreničanima, tužilac Državnog tužilaštva pročitao je sažetak iskaza preminulog Luke Markovića u kojem je opisano strijeljanje zarobljenika u Zemljoradničkoj zadruzi u Kravici kod Bratunca u julu 1995. Marković je, kazao je tužilac Ibro Bulić, bio upravnik Zadruge u Kravici kada su 13.