Lice: Kreho Senad


22. Septembra 2014.
Nakon što je Ustavni sud BiH ukinuo presudu kojom je Šefik Alić osuđen na deset godina zatvora za zločine počinjene na području Bosanske krajine, pred Apelacionim vijećem su iznesene žalbe Državnog tužilaštva i Odbrane.


9. Septembra 2014.
Nakon što je Ustavni sud BiH poništio presudu kojom je Suad Kapić osuđen na 17 godina zatvora za zločine počinjene u Sanskom Mostu, Tužilaštvo i Odbrana iznijeli su pred Sudom BiH žalbe na kaznu.


13. Decembra 2013.
Primjenjujući odluku Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, Sud BiH je umanjio kaznu Zoranu i Goranu Damjanoviću za po četiri i po godine zatvora. Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva Goran Damjanović je osuđen na šest i po godina zatvora,


4. Decembra 2013.
Na obnovljenom postupku protiv Gorana i Zorana Damjanovića, optuženih za ratne zločine, Odbrane su zatražile oslobađajuće presude ili da, ako budu osuđeni, kazna bude minimalna i po zakonu bivše Jugoslavije. Tužilaštvo BiH je zatražilo zatvorsku kaznu.


29. Novembra 2013.
U nastavku suđenja za zločin počinjen u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH Senad Kreho je izjavio kako je dolaskom 1. septembra 1992. godine u kasarnu “Viktor Bubanj” zatekao dvadesetak zatvorenika koji su bili pritvoreni bez rješenja suda.