Grad: Nahorevo


22. Aprila 2013.
Vještak policijske struke koji je svjedočio u korist Odbrane kazao je da optuženi Goran Sarić nikada nije imenovan na mjesto načelnika Stanice javne bezbjednosti Srpske opštine Centar.


8. Aprila 2013.
Na suđenju za zločne počinjene u Sarajevu, vještak vojne struke rekao je da borbena dejstva na području Nahoreva 1992. godine nisu bila usmjerena na civilno stanovništvo.


19. Marta 2013.
Na suđenju za zločine u Sarajevu, svjedok Odbrane je rekao da po dolasku u zgradu bolnice Jagomir, gdje je trebala biti smještena stanica policije, nije zatekao nikakvu opremu kao ni dovoljan broj policajaca.


7. Marta 2013.
Na suđenju za zločine u Sarajevu, svjedok Odbrane je izjavio da je 1992. godine optuženog Gorana Sarića vidio pred Mjesnom zajednicom u Nahorevu i u Jagomiru.


18. Decembra 2012.
Na suđenju Goranu Sariću, optuženom za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Odbrane je kazao da Stanica javne bezbjednosti (SJB) u kojoj je, prema optužnici, Sarić bio načelnik, nije ni postojala.


16. Novembra 2012.
U nastavku suđenja Goranu Sariću za zločine počinjene u Sarajevu, zaštićena svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako je od muža dobila pismo u kojem traži da dâ novac kako bi bio pušten iz bolnice Jagomir, ali da ga je, nakon što je platila, pronašla