Predmet: Cvijanović i ostali


6. Marta 2015.
Vrhovni sud Federacije BiH smanjio je kazne Miloradu (Nenad) Cvijanoviću, Svetomiru Iliću, Vasi Iliću, i Miloradu (Milan) Cvijanoviću na koje su osuđeni zbog učešća u zločinima nad ratnim zarobljenicima u Smolući počinjenim 1992. godine.


26. Februara 2014.
Nakon što su Odbrane četvorice optuženih za zločine nad ratnim zarobljenicima u Smolući (općina Lukavac) u završnoj riječi zatražile oslobađanje, Kantonalni sud u Tuzli zakazao je izricanje presude za 5. mart ove godine.


16. Decembra 2013.
U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Lukavca, svjedok Tužilaštva Nadil Poljaković izjavio je pred Kantonalnim sudom u Tuzli da je optuženi Vaso Ilić dovodio maskirane vojnike koji su njega i još neke zarobljenike udarali drvenim palicama.


7. Oktobra 2013.
U nastavku suđenja za zločine u Smolući (općina Lukavac), pred Kantonalnim sudom u Tuzli suočena su trojica svjedoka koja su dala različite iskaze u vezi s maltretiranjem pripadnika Teritorijalne odbrane (TO).


26. Marta 2013.
U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Tuzli, svjedoci Odbrane su izjavili da u zatvoru u Smolući (općina Lukavac) nije bilo maltretiranja i zlostavljanja zarobljenih pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) Tinja, naglasivši da su oni bili zatvoreni u