Vijesti


Dodatnih hiljadu maraka za “ubrzanje predmeta” 19. Juna 2018. Članak Na suđenju za nezakonitu uknjižbu nekretnina, svjedokinja Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je rekla da je optuženi Ismet Hamzić za “ubrzanje predmeta” od stranaka tražio dodatnih hiljadu maraka, koje bi davao optuženoj Mirsadi Alić.
Trezor: Dokazi o ranijoj osuđivanosti optuženih 19. Juna 2018. Članak Na suđenju za organizovani kriminal pred Okružnim sudom u Banjaluci, Tužilaštvo je uložilo materijalne dokaze iz kojih se vidi da su optuženi ranije osuđivani.
Statusna konferencija u postupku protiv Mladića 10. jula 19. Juna 2018. Članak Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) zakazao je za 10. juli statusnu konferenciju u sklopu žalbenog postupka na suđenju bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću.
Određen pritvor dvojici migranata 19. Juna 2018. Članak Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor dvojici migranata koji se sumnjiče za ubistvo počinjeno na području Velike Kladuše.
Odbijen Mladićev zahtjev za izuzeće sudija zbog “pristrasnosti” 18. Juna 2018. Članak Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) odbio je zahtjev Odbrane bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića za izuzeće troje sudija iz žalbenog postupka zbog navodne pristrasnosti.
Haški osuđenik Bruno Stojić kaznu će služiti u Austriji 18. Juna 2018. Članak Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) – pravni nasljednik Haškog tribunala – odlučio je da Bruno Stojić dvadesetogodišnju kaznu za zločine počinjene na području tzv.
Žrtve seksualnog nasilja prepuštene same sebi 18. Juna 2018. Članak Rješavanje i poboljšanje statusa žrtava seksualnog nasilja je ono što žrtve svih nacionalnosti u BiH žele povodom 19. juna – Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u ratu.
Policija privodi Alžirca i Palestinca zbog ubistva migranta 18. Juna 2018. Članak Policija Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdila je da će danas biti privedena dvojica migranata koji se sumnjiče za ubistvo migranta počinjeno u petak u Velikoj Kladuši.
Ozbiljni ljudi nude posao za 16.000 maraka 18. Juna 2018. Članak Na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je izjavio da su mu nudili zaposlenje u “Elektroprivredi” za iznos od 16.000 maraka.
Tužilac Begić pomogao svjedoku da riješi problem bez naknade 18. Juna 2018. Članak Svjedok Rasim Dizdarić iz Bihaća rekao je da mu je tužilac Idriz Begić pomogao “da riješi problem” na sudu i da za to nije uzeo naknadu.