Vijesti


Radovan Stanković pobjegao iz zatvora u Foči 25. Maja 2007. Članak Radovan Stanković, osuđen na 20 godina zatvora za ratni zločin u Foči, pobjegao je iz Kazneno-popravnog doma u Foči.
Mejakić i ostali: Pomaganje logorašima 24. Maja 2007. Članak Odgovarajući na pitanja branilaca, Kerim Mešanović je drugog dana svjedočenja ispričao kako mu je prvooptuženi više puta pomogao dok je bio u logoru Omarska.
Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za zločin u Bratuncu 24. Maja 2007. Članak Sud BiH je izrekao mjeru pritvora dvojici osumnjičenih, a Tužilaštvu naredbu da u roku od mjesec dana okonča istragu.
Ramić: Policijska saznanja 23. Maja 2007. Članak Dvojica bivših policajaca iz Visokog svjedočila su u korist Niseta Ramića.
Braća Damjanović: Završen dokazni postupak 17. Maja 2007. Članak Saslušanjem posljednjeg dodatnog svjedoka Tužilaštva, okončan je dokazni postupak protiv braće Damjanović.
Alić: Ključni videodokazi 11. Maja 2007. Članak Pred Odjelom za ratne zločine Suda BiH počeo je glavni pretres protiv Šefika Alića, bivšeg pripadnika bataljona “Hamze” V korpusa Armije BiH, a prvi svjedoci su najavljeni za 18. maj.
Kovačević: Sumnja u nepristrasnost sudija 11. Maja 2007. Članak Nikola Kovačević, pred Odjelom za ratne zločine nepravosnažno osuđen za zločine počinjene na području Sanskog Mosta, tražio je isključenje predsjedavajuće Apelacionog vijeća zbog njene nacionalnosti.
Norveška: Hapšenja osumnjičenih za ratne zločine u BiH 10. Maja 2007. Članak U dvije sedmice norveške vlasti su uhapsile dvojicu Bošnjaka pod sumnjom da su počinili ratne zločine u BiH.
Radmilo Vuković ponovo uhapšen 9. Maja 2007. Članak Apelaciono vijeće preinačilo je odluku prvostepenog Sudskog vijeća o ukidanju pritvora.
Bosanski Srbin osuđen u Americi zbog davanja lažnih podataka 4. Maja 2007. Članak Bivši pripadnik Vojske Republike Srpske proglašen je krivim za davanje lažnih podataka vlastima u Americi.