Vijesti


Vuković i ostali: Odlučivanje o produženju pritvora 4. Septembra 2007. Članak Sud BiH je saslušao argumente za i protiv produženja pritvora braći Vuković. Odluka će biti naknadno saopćena.
SLJEDEĆE SEDMICE: Još jedna presuda za Višegrad 31. Augusta 2007. Članak Naredne sedmice pred sudijama Odjela za ratne zločine pojavit će se 25 optuženih.
Zatražen pritvor za Aškrabu 30. Augusta 2007. Članak Tužilaštvo BiH podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora Đorđislavu Aškrabi, osumnjičenom za zločin protiv čovječnosti na području Kalinovika 1992. godine. Aškrabu je nakon hapšenja 29. augusta, saslušao nadležni tužilac koji je potom od Suda BiH zatražio određivanje pritvora u trajanju od 30 dana. Kao razlog za određivanje pritvora, tužilac je naveo da bi osumnjičeni boravkom […]
Božić i ostali: Spremnost za ubijanje 30. Augusta 2007. Članak Zaštićeni svjedok PW2 potvrdio je da je vidio Božića i Blagojevića spremne da pucaju na pet ili šest zatvorenih Bošnjaka koje su iz škole u Bratuncu na silu izvukli nepoznati vojnici.
Uhapšen još jedan osumnjičeni za zločine u Kalinoviku 29. Augusta 2007. Članak Još jedan bosanski Srbin osumnjičen za zločine počinjene u Kalinoviku, uhapšen je po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.
Uhapšen Neđo Zeljaja 29. Augusta 2007. Članak Pripadnici SIPA-e uhapsili su Neđu Zeljaju, osumnjičenog za ratni zločin protiv čovječnosti na području Kalinovika.
Kravica: Negiranje krivice 22. Augusta 2007. Članak Na suđenju jedanaestorici optuženih za genocid u Srebrenici, svjedok Odbranâ negirao je učešće Specijalne policije u stradanju civila.
Mejakić i ostali: Soba 26 21. Augusta 2007. Članak Zaštićeni svjedok Tužilaštva govorio je o optuženima i njihovim ulogama u logoru Omarska.
Srbin iz BiH priznao krivicu pred sudom u Americi 6. Augusta 2007. Članak Milenko Stjepanović je priznao da je dao lažne podatke pri traženju boravišne vize, te bi uskoro mogao biti deportovan u Srbiju.
Odlukom Suda BiH Mandiću oduzeti dokumenti 3. Augusta 2007. Članak Odjel za privredni kriminal, pred kojim je Momčilu Mandiću izrečena pravosnažna presuda, donio je odluku prema kojoj su mu oduzeti lični dokumenti.