Vijesti


Uhapšen Predrag Kujundžić 10. Oktobra 2007. Članak Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e uhapsili osobu osumnjičenu za zločine počinjene u toku rata na području Doboja.
Mejakić i ostali: Premlaćivanja do smrti u logoru Keraterm 10. Oktobra 2007. Članak Svjedok Tužilaštva govorio je o učešću četvorice optuženih u zločinima počinjenim u logorima Omarska i Keraterm.
Kravica: Odbrane bez svjedoka na ročištu 4. Oktobra 2007. Članak Od pet svjedoka koje su Odbrane pozvale prije sedam dana, na ročištu se pojavio samo jedan.
Kurtović: Poznanstvo iz mladosti 4. Oktobra 2007. Članak Još dva svjedoka opisala su događaje u Crkvi Svih Svetih u Donjoj Drežnici, prepoznavši optuženog kao osobu koja je naređivala zlostavljanje zarobljenika.
Mejakić i ostali: Naredba o osnivanju logora Omarska 3. Oktobra 2007. Članak Prvi materijalni dokaz Tužilaštva BiH protiv “Prijedorske četvorke” jeste naredba o osnivanju logora Omarska sa potpisom Sime Drljače.
Kravica: Stevanović prekinuo štrajk glađu 3. Oktobra 2007. Članak Pred Odjelom za ratne zločine nastavljeno je iznošenje dokaza Odbrane jedanaestorice optuženih za genocid.
Mihaljević: Uspomene na zločin u Tulicama 3. Oktobra 2007. Članak Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je postupak protiv osoba koje smatra odgovornim za ometanje rada pravosuđa i otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka na suđenju Zdravku Mihaljeviću.
Šefiku Aliću dozvoljeno da se brani sa slobode 3. Oktobra 2007. Članak Šefik Alić, optužen za zločine počinjene u Bosanskoj krajini, pušten je iz pritvora uz određene mjere zabrane.
Alić: Snimak za istoriju 2. Oktobra 2007. Članak Na suđenju Šefiku Aliću, bivšem pripadniku Armije BiH, svjedočio njegov nekadašnji saborac i snimatelj brigade.
Gasal i Kukavica: Negiranje krivice 27. Septembra 2007. Članak Optuženi za zločine počinjene nad Hrvatima na području Bugojna negirali krivicu