Lice: Stanković Radovan


5. Aprila 2013.
Na suđenju Radovanu Karadžiću, ratni predsjednik opštinske vlade u Foči Radoijca Mlađenović izvinio se žrtvama silovanja koja su u tom gradu 1992. počinili pripadnici srpskih snaga.


24. Januara 2012.
Radovan Stanković je, nakon hapšenja 21. januara ove godine, zatvoren u samicu Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Foči, potvrdio je za BIRN – Justice Report Mustafa Bisić, pomoćnik ministra za izdržavanje kaznenih sankcija u Ministarstvu pravde BiH.


2. Novembra 2011.
Ako se Državna strategija za rješavanje predmeta ratnih zločina nastavi provoditi ovim tempom, rokovi za okončanje tog posla neće biti ispoštovani, izjavio je prvi zamjenik visokog predstavnika Roderick Moore tokom susreta sa glavnim tužiocem Haškog tribu


10. Decembra 2010.
Džerard Selman, ministar pravde u Republici Srpskoj (RS), smatra da Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH “luta” i nema rješenja kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločina. Kao glavni problem Selman je naveo preplitanje nadležnosti u predmetima ratnih zločina između Suda BiH i okružnih sudova u RS-u.


4. Januara 2010.
Prvi put od kada se sudi optuženima za ratne zločine u BiH, novinari BIRN – Justice Reporta uspjeli su ući u zatvor gdje osuđeni izdržavaju kaznu i razgovarati s jednim od njih.