Lice: Savić Slavko


24. Novembra 2015.
Odbrana Slavka Savića je iznoseći žalbu pred Apelacionim vijećem Suda BiH zatražila ukidanje presude kojom je on osuđen na osam godina zatvora zbog silovanja počinjenog na području općine Vogošća.


29. Juna 2015.
Sud BiH osudio je Slavka Savića, bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), na osam godina zatvora zbog silovanja jedne ženske osobe u Vogošći 1993. godine.


8. Juna 2015.
Nakon što su Državno tužilaštvo i Odbrana Slavka Savića iznijeli završne riječi na suđenju za zločine počinjene na području Vogošće, Sud BiH je izricanje presude zakazao za 29. juni.


11. Maja 2015.
Na suđenju Slavku Saviću, optuženom za zločine počinjene na području Vogošće, vještakinja sudske medicine izjavila je da oštećena ima tešku depresiju i da joj je zbog preživljene torture životna sposobnost umanjena za 25 posto.


4. Maja 2015.
U nastavku suđenja Slavku Saviću, optuženom za zločine počinjene na području Vogošće, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da mu nije poznato da je svjedokinja A bila žrtva nasilja.


20. Aprila 2015.
U nastavku suđenja Slavku Saviću za zločine počinjene na području Vogošće, svjedok Odbrane izjavio je da je svjedokinja A bila zaštićena i da joj se ništa loše nije moglo desiti.