Lice: Muderizović Besim


8. Jula 2014.
U nastavku suđenja za zločine počinjene u Sarajevu, vojni vještak Odbrane je rekao da optuženi Iulian-Nicolae Vintila nije imao ovlasti nad uslovima u kojima su boravili zatočenici u kasarni “Viktor Bubanj”.


28. Marta 2014.
Svjedočeći u svoju korist, optuženi Ramiz Avdović je izjavio da je kratko bio stražar u “Viktor Bubnju” jer je raspoređen na druge poslove, a da u Centralnom zatvoru 1992. godine nije ni bio.


6. Decembra 2013.
U nastavku suđenja za zločin počinjen u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH kazao je kako je bio u komisiji koja je u ljeto 1992. godine formirana kako bi spriječila protivzakonito zatvaranje civila u kasarni “Viktor Bubanj”.


29. Novembra 2013.
U nastavku suđenja za zločin počinjen u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH Senad Kreho je izjavio kako je dolaskom 1. septembra 1992. godine u kasarnu “Viktor Bubanj” zatekao dvadesetak zatvorenika koji su bili pritvoreni bez rješenja suda.


18. Septembra 2013.
Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da je u kasarni “Viktor Bubanj” 1992. godine viđao Ramiza Avdovića, ali da on nije dolazio do ćelija u kojima su bili zatvorenici.


30. Augusta 2013.
U nastavku suđenja za zločine počinjene u Centralnom zatvoru i kasarni “Viktor Bubanj” u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako je premlaćenog zatvorenika iz svoje ćelije mrtvog iznio na rukama.