Lice: Ilić Vaso


6. Marta 2015.

Vrhovni sud Federacije BiH smanjio je kazne Miloradu (Nenad) Cvijanoviću, Svetomiru Iliću, Vasi Iliću, i Miloradu (Milan) Cvijanoviću na koje su osuđeni zbog učešća u zločinima nad ratnim zarobljenicima u Smolući počinjenim 1992. godine.26. Februara 2014.

Nakon što su Odbrane četvorice optuženih za zločine nad ratnim zarobljenicima u Smolući (općina Lukavac) u završnoj riječi zatražile oslobađanje, Kantonalni sud u Tuzli zakazao je izricanje presude za 5. mart ove godine.16. Decembra 2013.

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Lukavca, svjedok Tužilaštva Nadil Poljaković izjavio je pred Kantonalnim sudom u Tuzli da je optuženi Vaso Ilić dovodio maskirane vojnike koji su njega i još neke zarobljenike udarali drvenim palicama.7. Oktobra 2013.

U nastavku suđenja za zločine u Smolući (općina Lukavac), pred Kantonalnim sudom u Tuzli suočena su trojica svjedoka koja su dala različite iskaze u vezi s maltretiranjem pripadnika Teritorijalne odbrane (TO).26. Marta 2013.

U nastavku suđenja za zločin protiv zarobljenika u selu Smoluća (općina Kalesija), osam svjedoka Odbrane izjavili su je da je prema zarobljenim pripadnicima Teritorijalne odbrane (TO) iz Tinje (općina Srebrenik), postupano prema pravilima i da nisu čuli d