Grad: Kravica


17. Decembra 2015.
Nakon što je Ustavni sud BiH djelimično ukinuo presudu kojom je Radomir Vuković osuđen na 31 godinu zatvora za pomaganje u genocidu u Srebrenici, Tužilaštvo i Odbrana su predložili da pri donošenju presude bude primijenjen, kao blaži, zakon bivše Jugoslavije.


1. Juna 2015.
Na suđenju Goranu Sariću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva izjavio je kako je vidio strijeljanje zarobljenih Bošnjaka i leševe ispred magacina u Kravici (općina Bratunac).


30. Aprila 2015.
Na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, svjedok Odbrane Ratko Mitrović opisao je napad muslimanskih snaga na selo Kravica kod Bratunca u zimu 1993. godine i zlostavljanje koje je preživio dok je bio u rukama pripadnika Armije BiH (ABiH).


22. Decembra 2014.
Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine, zaštićeni svjedok Tužilaštva je ispričao da je tokom boravka na terenu, u Konjević Polju vidio zarobljavanje i odvođenje muškaraca.


19. Juna 2014.
Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je Željka Ivanovića na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora po Krivičnom zakonu bivše Jugoslavije za pomaganje u činjenju genocida u julu 1995. u Srebrenici.