Članak

Josip Kvesić pristupio na sud, imenovao nove advokate

30. Oktobra 2017.16:11
Optuženi za zloupotrebe u Službi za poslove sa strancima Josip Kvesić, nakon nekoliko izostanaka pojavio se pred Državnim sudom i kazao da će ga u nastavku procesa zastupati advokati Marko Kvesić i Miro Martinović.

Nakon tri izostanka, Kvesić je pristupio pred Sud BiH, a s obzirom da je pravdao izostanke lošim zdravstvenim stanjem, na ovom ročištu su saslušani vještaci Abdulah Kučukalić i Hamza Žujo. Javnost je bila isključena dok su Kučukalić i Žujo iznijeli nalaz.

Kvesić je također rekao da ima novi advokatski tim.

“S obzirom da smo odvjetnica Irena Pehar i ja izgubili povjerenje jedno u drugo, zbog daljeg toka procesa, želim da me brani neko drugi”, naveo je Kvesić i rekao da će od sada braniti advokati Marko Kvesić i Miro Martinović.

Optužnica tereti šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH Borisa Kordića, inspektora u mostarskom Terenskom uredu iste službe Josipa Kvesića i direktoricu firme “Vlamon” Vlatku Puljić da su, kao organizovana grupa, zloupotrijebili položaj i prijetnjama iznuđivali određene vrste koristi od stranih državljana na području Hercegovine. S njima je bila optužena i Ana Miličević, ali je ranije, po sporazumu, osuđena na uslovnu kaznu.

Naredno ročište najavljeno je za 13. novembar.

Elameri Škrgić Mikulić