Članak

Ne vjeruje u priču o silovanju

9. Juna 2015.00:00
U nastavku suđenja Radosavu Milovanoviću za zločine počinjene u Srebrenici, svjedokinja Okružnog tužilaštva u Bijeljini je rekla kako je čula da je optuženi silovao jednu ženu, ali da u to ne vjeruje.

This post is also available in: English

Svjedokinja Spasenija Kirbl je kazala da joj je oštećena u Banjoj Luci 1996. godine rekla da je silovana, ali je naglasila da ona ne vjeruje u te priče.

“Tada mi je ispričala da joj se nakon ubistva muža Radosav ponudio da pomogne, da joj donese kafe, šećera i ako još nešto trebaju. Radosav je išao kod nje da je posjeti i kada je došao, kod sebe je imao nož u ruci. Tada ju je silovao i zaprijetio da ne smije nikome reći”, kazala je svjedokinja.

Ona je dodala da nakon ovog prvog susreta nije htjela više da bude u kontaktu sa oštećenom jer ne vjeruje da ju je Radosav Milovanović silovao.

“On nije loš čovjek, a oštećena mnogo priča”, kazala je svjedokinja.

Okružno tužilaštvo u Bijeljini tereti Radosava Milovanovića da je, kao pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS), u maju 1992. u Sasama, silovao ženu i zaprijetio joj da će je ubiti ukoliko nekome ispriča šta se dogodilo.

Nastavak suđenja je zakazan za kraj jula ove godine, ovisno od dostupnosti narednih svjedoka.

Povezani članci

Boris Sekulić


This post is also available in: English