Članak

Neriješen status zaštićenog svjedoka

4. Oktobra 2013.00:00
Suđenje Dejanu Radojkoviću za zločine u Srebrenici počinjene u julu 1995. godine je odgođeno jer nije definiran status svjedoka koji je pred Sudom BiH bio zaštićen.

This post is also available in: English

Okružno tužilaštvo u Bijeljini prenijelo je Sudskom vijeću da je svjedok rekao da mu ne trebaju mjere zaštite u ovom predmetu, ali sad čekaju njegovu pismenu potvrdu.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Bijeljini je obavezalo Tužilaštvo da do narednog suđenja riješi status svjedoka i obezbjedi njegovo prisustvo.

Dejan Radojković je optužen da je, kao komandant Trećeg voda Specijalne brigade policije Republike Srpske (RS), prilikom obezbjeđenja magistralnog puta Bratunac – Konjević Polje tokom povlačenja bošnjačkog stanovništva iz Srebrenice 1995. godine, zajedno sa pripadnicima voda, otvorio rafalnu paljbu na šest do sedam bošnjačkih lica koja su imala namjeru da se predaju.

Tom prilikom, prema optužnici, ranjena je jedna osoba koju su ostavili da leži u jarku pored puta. Nakon nekoliko časova, Radojković se, kako smatra Okružno tužilaštvo u Bijeljini, vratio na lice mjesta i pucnjem iz puške usmrtio ranjenika

Nastavak suđenja zakazan je za 22. novembar.

Povezani članci

Boris Sekulić


This post is also available in: English