Vijesti


Molba direktora za prijem kandidata u radni odnos 23. Jula 2018. Članak Svjedoci sarajevskog Kantonalnog tužilaštva su na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima ispričali da im je prenesena molba vršioca dužnosti direktora Opće bolnice “Prim.
Preminula Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” 23. Jula 2018. Članak Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidža Mehmedović preminula je u nedjelju uvečer, potvrdio je Medžlis Islamske zajednice Srebrenica.
Prijetnje smrću predsjedniku Suda BiH i potpredsjednici VSTV-a 22. Jula 2018. Članak Predsjedniku Suda Bosne i Hercegovine Ranku Debevcu i potpredsjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Jadranki Lokmić-Misirača upućene su prijetnje smrću, navodi se u saopštenju VSTV-a.
Naredne sedmice presuda za zločine u Prijedoru 20. Jula 2018. Članak Državni sud će u četvrtak, 26. jula, izreći nepravosnažnu presudu Radetu Vlasenku, Dragi Končaru i Milanu Krupljaninu, optuženima za zločine počinjene na području Prijedora 1992.
Kravica: Naredba Alekse Golijanina da se “uradi posao” 20. Jula 2018. Članak Svjedočeći pred sudom u Beogradu na suđenju za ubistva Srebreničana počinjena u julu 1995. godine, zaštićeni svjedok je izjavio da mu je optuženi Aleksa Golijanin rekao da ode u Zemljoradničku zadrugu Kravica, gdje je vidio ubistva.
Djeca migranata u Bihaću u “Mobilnom sigurnom kutku” 20. Jula 2018. Članak Zbog opasnosti od diskriminacije, ksenofobije i drugih neugodnosti kojima su izložena djeca migranata koji se trenutno nalaze u Bihaću, Udruženje “Žene sa Une” pokrenulo je projekat “Mobilni sigurni kutak za djecu”.
Ljukovcu dosuđeno oko 6.500 KM zbog napada u Rajlovcu 20. Jula 2018. Članak Sud BiH donio je presudu kojom je odlučeno da država i Federacija BiH pripadniku Oružanih snaga Dževadu Ljukovcu – zbog povreda koje je zadobio kada su u naselju Rajlovac kod Sarajeva ubijena dvojica vojnika – solidarno isplate naknadu na ime nematerijalne štete.
Odgođeno izricanje presude za zločine u Ljubuškom 20. Jula 2018. Članak Državni sud odgodio je izricanje prvostepene presude Ivanu Kraljeviću i još šestorici optuženih za zločine počinjene u Ljubuškom koja je bila zakazana za 26. juli. Iz Suda BiH su naveli da je razlog za odgađanje izricanja presude složenost ovog predmeta, te su pojasnili da je Vijeću potrebno više vremena za donošenje odluke.
Novo izmještanje migranata u Bihaću 20. Jula 2018. Članak Naredne sedmice, porodice migranata s djecom bit će iz Đačkog doma u Bihaću izmještene u hotel “Sedra”, saopćeno je iz Vlade Unsko-sanskog kantona (USK).
Ministri Vlade RS-a na suđenju Mirku Stojčinoviću 19. Jula 2018. Članak Pravobranilaštvo je trebalo da insistira na komunikaciji s Gradom Banjalukom u predmetima u kojima su ih zastupali, rekao je ministar pravde RS-a Anton Kasipović na suđenju bivšem zamjeniku pravobranioca Mirku Stojčinoviću i njegovom pomoćniku Borislavu Jeličiću.