Vijesti


Dokazi o zabrani raspolaganja imovinom Kemala Čauševića 1. Novembra 2018. Članak Državno tužilaštvo je na suđenju bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) među materijalnim dokazima uložilo rješenja Suda BiH o zabrani raspolaganja imovinom Kemala Čauševića.
Preminuo sarajevski advokat Fahrija Karkin 1. Novembra 2018. Članak Sarajevski advokat Fahrija Karkin preminuo je jutros, potvrdila je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) Regionalna advokatska komora Sarajevo.
Bubica i ostali: Odbrane osporavale nalaz vještaka 30. Oktobra 2018. Članak Na suđenju bivšem kantonalnom ministru obrazovanja i još šest optuženih za zloupotrebu položaja, Odbrane su osporavale nalaz i mišljenje vještaka finansijske struke, kao i njegov kredibilitet tokom unakrsnog ispitivanja.
Novac iz predmeta “Milaković” nije bio u Sudu BiH 30. Oktobra 2018. Članak Na suđenju tužiocu Boži Mihajloviću, koji se tereti za nesavjestan rad u službi, svjedoci Optužbe su rekli da novac iz predmeta “Milorad Milaković” nije bio pohranjen u Državnom sudu.
Kordić i ostali: Preuzimanje zakupljenog objekta 29. Oktobra 2018. Članak Na suđenju za zloupotrebe zaposlenih u Službi za poslove sa strancima, Tužilaštvo BiH nastavilo je s prezentacijom prisluškivanih razgovora kojima nastoji dokazati aktivnosti optuženih na zaključivanju ugovora o zakupu i preuzimanju zakupljenog objekta.
Beograd: Potvrđena optužnica za ubistva otetih iz voza u Štrpcima 29. Oktobra 2018. Članak Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je nakon više od tri godine čekanja, optužnicu protiv petorice bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) optuženih za ubistvo 20 putnika otetih iz voza u Štrpicma (općina Rudo) 1993. godine.
Odgođeno suđenje za planiranje i pripremanje terorističkog napada 29. Oktobra 2018. Članak Suđenje za planiranje i pripremanje terorističkog napada odgođeno je zbog zdravstvenih razloga braniteljice optuženog Maksima Božića, Džeme Hasanagić.
U Zavidovićima pronađeni posmrtni ostaci tri osobe 29. Oktobra 2018. Članak Na planini Ozren, na području općine Zavidovići, ekshumirani su posmrtni ostaci tri osobe srpske nacionalnosti koje su ubijene na lokalitetu Vozuće 1995. godine.
Božo Mihajlović odbio da se izjasni o krivnji 29. Oktobra 2018. Članak Božo Mihajlović, bivši zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH optužen za nesavjestan rad u službi, odbio je da se izjasni o krivnji, nakon čega je Sud konstatovao da krivnju negira.
Migranti smješteni u adaptirani centar fabrike “Bira” 29. Oktobra 2018. Članak Migranti iz šatorskog naselja oko privremenog prihvatnog centra “Đački dom” u Bihaću, izmještaju se u novootvoreni prihvatni centar “Bira”.