Vijesti


Hapšenje zbog zločina u Glumini kod Zvornika 6. Novembra 2018. Članak Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su u Zvorniku, po nalogu Tužilaštva BiH, Cvijana Tomanića i Sreću Kandića rođenog u Šapcu zbog zločina nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti u zvorničkom mjestu Glumina.
Straživuk prijetio sudiji Okružnog suda Banjaluka 6. Novembra 2018. Članak Siniša Straživuk, optuženi u predmetu “Trezor”, uhapšen je u banjalučkom naselju Borik zbog sumnje da je prijetio sudiji Okružnog suda u Banjaluci.
Bez saznanja o zemljištu kao predmetu sudskog spora 6. Novembra 2018. Članak Na suđenju za nezakonitu uknjižbu nekretnina, svjedoci Kantonalnog tužilaštva su ispričali da u svom vlasništvu nisu imali niti su naslijedili zemljište koje je bilo predmet spora u sarajevskom Općinskom sudu.
Općina Posušje u tenderu navela da kupuje “Fabiju” 6. Novembra 2018. Članak Općina Posušje pokrenula je tender u čijoj je tehničkoj dokumentaciji, osim detaljnog opisa, naveden i model željenog automobila, što je zabranjeno Zakonom o javnim nabavkama jer ograničava konkurenciju.
Kordić i ostali: Susreti s Italijanima 5. Novembra 2018. Članak Na suđenju za zloupotrebe zaposlenih u Službi za poslove sa strancima, Tužilaštvo BiH nastavilo je prezentovati prisluškivane razgovore kojima nastoji dokazati poslovne aktivnosti optuženih i upravljanje firmom “Vlamon”.
Tokić i Bajrić oslobođeni optužbe za izazivanje vjerske mržnje 5. Novembra 2018. Sejfudin Tokić i Adnan Bajrić oslobođeni su krivice u banjalučkom Osnovnom sudu, gdje im se sudilo zbog isticanja zastave Republike BiH u centru Banjaluke prije tri i po godine.
Odbrane optuženih inspektora traže novo Vijeće 5. Novembra 2018. Članak Okružni sud u Banjaluci odgodio je početak ponovljenog suđenja inspektorima policijske uprave Banjaluka Srđanu Raduloviću i Ognjenu Stijaku, optuženima za trgovinu drogom.
Odgođeno suđenje tužiocu Idrizu Begiću 5. Novembra 2018. Članak Suđenje tužiocu Idrizu Begiću, koji se tereti za primanje nagrade za trgovinu uticajem, odgođeno je zbog nedolaska svjedoka čije je saslušanje predložila Odbrana.
Raspitivanje za posao preko Ramiza Karavdića 5. Novembra 2018. Članak Na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima, svjedok Kantonalnog tužilaštva je ispričao kako se preko Ramiza Karavdića raspitivao za posao kćerki i zetu.
Napad zoljom u Banjaluci okvalifikovan kao terorizam 2. Novembra 2018. Članak Republičko tužilaštvo preuzelo je istragu protiv Aleksandra Radića – koji se sumnjiči da je u martu ove godine iz ručnog raketnog bacača ispalio raketu na zgradu u Banjaluci – te je kvalifikovalo ovo djelo kao terorizam.