Vijesti


Šimšić: Odbrana tražila izuzeće sudija 26. Juna 2007. Članak Odbrana Bobana Šimšića zatražila je izuzeće sudija Apelacionog vijeća i odlaganje postupka.
Gojko Kličković izručen BiH 20. Juna 2007. Članak Bivši premijer Republike Srpske, osumnjičen za zločine protiv čovječnosti, nalazi se u pritvoru u Sarajevu.
Janković: Oslobađajuća presuda 19. Juna 2007. Članak Nakon skoro četiri mjeseca suđenja Zoranu Jankoviću, Sudsko vijeće je zaključilo da nisu čuli dokaze koji bi ih uvjerili u njegovu krivicu, te da postoje sumnje u vezi sa identitetom optuženog.
Braća Damjanović: Za zločin u Bojniku ukupno 22 godine zatvora 18. Juna 2007. Članak Sud BiH je osudio Gorana i Zorana Damjanovića na dugotrajnu kaznu zatvora zbog premlaćivanja civila Bošnjaka u sarajevskom naselju Bojnik.
Lelek: Ubistva na Višegradskom mostu 18. Juna 2007. Članak Dva zaštićena svjedoka Tužilaštva BiH na suđenju Željku Leleku govorila su o ubistvima u Višegradu 1992. godine kojih su bili nijemi promatrači.
Dva mjeseca pritvora za Milorada Trbića 12. Juna 2007. Članak Sud BiH je odredio dvomjesečni pritvor i psihijatrijsko vještačenje za Milorada Trbića, koji je 11. juna iz Haaga prebačen u Sarajevo.
Braća Damjanović: Oboreni alibiji 12. Juna 2007. Članak U završnim riječima Tužilaštvo je pozvalo sudije da izreknu osuđujuću presudu za Gorana i Zorana Damjanovića.
Milorad Trbić stigao iz Haaga u Sarajevo 11. Juna 2007. Članak Još jedan haški optuženik predat je na daljnje procesuiranje Sudu BiH.
SLJEDEĆE SEDMICE: U dva dana 11 suđenja 1. Juna 2007. Članak Radna sedmica Odjela za ratne zločine Suda BiH počet će suđenjima za zločine u Zvorniku, Prijedoru,Kreševu, Foči i Srebrenici.
Stanković i dalje u bijegu 1. Juna 2007. Članak Bijeg Radovana Stankovića iz zatvora u Foči još uvijek nije razjašnjen niti postoje bilo kakve indicije o tome gdje bi on trenutno mogao biti. Ipak, prema saopćenjima policije Republike Srpske, potraga se nastavlja.