Vijesti


MKSJ/ICTY: Beskrajno nesretan 21. Jula 2008. Članak U drugom pojavljivanju pred Tribunalom u Haagu, Stojan Župljanin negirao svih 12 tačaka optužnice za zločine u Bosanskoj krajini.
MKSJ/ICTY: Iznošenje žalbe Momčila Krajišnika 21. Jula 2008. Članak Iznošenje žalbenih navoda Momčila Krajišnika na prvostepenu presudu zakazano za kraj augusta 2008. godine.
Kličković i ostali: Suđenje zatvoreno za javnost 18. Jula 2008. Članak Saslušanje žrtve seksualnog zlostavljanja na području Bosanske Krupe zatvoreno za javnost.
ICTY: Duško Tadić oslobođen 18. Jula 2008. Članak Nakon što je odslužio dvije trećine kazne, Duško Tadić će uskoro biti pušten na slobodu.
Lazarević i ostali: Vrijeme bezvlašća 14. Jula 2008. Članak Bivši policajac iz Zvornika tvrdi da policija nije učestvovala u hapšenju i zatvaranju Bošnjaka u “Novi izvor”.
Sljedeće sedmice: Završne riječi na suđenju za zločin u Kravici 11. Jula 2008. Vijest Naredne sedmice Odbrane jedanaestorice optuženih za genocid u Kravici iznijet će završne riječi, a počet će suđenje za zločine počinjene u Hadžićima.
Kujundžić: Samo istina 9. Jula 2008. Članak Zaštićeni svjedok Tužilaštva govorio o učešću jedinice Predraga Kujundžića u okrutnim zlostavljanjima Bošnjaka u “Perčinom disku” i selu Bukovačke Čivčije.
ICTY/MKSJ: Odbijen zahtjev za proširenje optužnice 8. Jula 2008. Članak Dan prije početka suđenja Sudsko vijeće odbilo prijedlog Tužilaštva za proširenje optužnice.
Đukić: Najmlađa žrtva masakra na Kapiji 8. Jula 2008. Članak Svjedok Tužilaštva opisao kako mu je na ulazu u bolnicu u rukama izdahnuo dvoipogodišnji sin nakon što je ranjen u masakru na tuzlanskoj Kapiji.
Nikačević: Zavjera šutnje 8. Jula 2008. Članak Vještak psihijatar ustvrdio da gubitak djeteta i silovanje ostavljaju najrazornije posljedice na ličnost.