Vijesti


Karadžić: “Pravda je spora ali dostižna” 1. Augusta 2008. Članak Radovan Karadžić se Pretpretresnom vijeću Haškog tribunala obratio pismom kako bi “demantovao okean laži koji se na njega obrušio”.
Prijetnje aktivistima Helsinškog odbora Republike Srpske 29. Jula 2008. Vijest Nakon upozorenja koje im je upućeno telefonom, djelatnici Helsinškog odbora Republike Srpske ovih su dana bili prinuđeni zatražiti pomoć od lokalne policije.
Karadžić: Haški tribunal i Tužilaštvo u iščekivanju 28. Jula 2008. Članak Dežurni sudija saslušat će Radovana Karadžića, koji bi iz Beograda trebao biti prebačen u Haag sredinom ove sedmice.
Karadžić uskoro u Haagu 25. Jula 2008. Članak Nakon što Karadžićev advokat uloži žalbu na rješenje o ispunjenosti uslova za prebacivanje u Haag, Sudsko vijeće ima tri dana da donese pravosnažnu odluku.
Još jedan “pravi” Dragan Dabić 24. Jula 2008. Vijest Prerušeni Radovan Karadžić koristio se identitetom čovjeka koji se zove Dragan Dabić i koji je iz Rume, grada na sjeveru Srbije, tvrde tamošnje vlasti.
Plakati podrške Karadžiću i Mladiću 24. Jula 2008. Članak Novi plakati podrške Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću osvanuli u Višegradu.
Još jedan “pravi” Dragan Dabić 24. Jula 2008. Članak Prerušeni Radovan Karadžić koristio se identitetom čovjeka koji se zove Dragan Dabić i koji je iz Rume, grada na sjeveru Srbije, tvrde tamošnje vlasti.
Priča o Draganu Dabiću 24. Jula 2008. Članak Porodica Dragana Dabića u Sarajevu u nevjerici nakon vijesti da je njegovo ime i prezime nosio haški bjegunac.
Plakati podrške Radovanu Karadžiću 23. Jula 2008. Članak Dva dana nakon hapšenja Radovana Karadžića, policija u Zvorniku zaposlena skidanjem plakata podrške haškom optuženiku.
Djelići nekakve radosti 22. Jula 2008. Članak Žrtve u Bosni i Hercegovini pozdravljaju hapšenje Radovana Karadžića i izražavaju nadu da je ovo početak kraja jedne duge i teške ere.