Vijesti


ICTY/MKSJ: Nova web stranica Tribunala 15. Decembra 2008. Članak Predstavnici Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju promovisali u Sarajevu novu web stranicu.
Bundalo i ostali: Svjedočenja u strahu 15. Decembra 2008. Članak Dva svjedoka Tužilaštva BiH kazala da su uplašeni za svoje porodice zbog svjedočenja o zločinima počinjenim u Kalinoviku.
Bastah i ostali: Klanjanje na cesti 15. Decembra 2008. Članak Zaštićena svjedokinja Tužilaštva optužila Gorana Viškovića za premlaćivanje i maltretiranje njenih komšija u ljeto 1992. godine.
Vuković i Tomić: Čišćenje Srebrenice 15. Decembra 2008. Članak O ubistvima Bošnjaka u Zemljoradničkoj zadruzi Kravica, te o zakopavanju njihovih tijela u grobnicu u selu Glogova, govorili prvi svjedoci Tužilaštva.
Trbić: Traume srebreničkih žrtava 15. Decembra 2008. Članak Dva dodatna svjedoka Tužilaštva BiH govorila o traumama kroz koje su prošle žrtve srebreničke tragedije, te o problemima sa kojima se svakodnevno susreću.
Izručenje Sakiba Dautovića 10. Decembra 2008. Vijest Apelacioni Sud u Oslu (Norveška), donio odluku po kojoj se Sakib Dautović, osumnjičen za ratne zločine na području Velike Kladuše, može izručiti Bosni i Hercegovini.
Kondić i ostali: Potvrde za spas 10. Decembra 2008. Članak Svjedok Tužilaštva BiH govorio o tome kako je napustio Ključ u septembru 1992. godine, nakon što je svoju imovinu “poklonio” Republici Srpskoj.
Gasal i ostali: Prozivke u logoru 10. Decembra 2008. Članak Svjedoci imenovali Kukavicu kao osobu koja ih je ujutro prozivala dok su bili zarobljeni na stadionu “Iskra” u Bugojnu.
Kličković i ostali: Znanje i stručnost 10. Decembra 2008. Članak U nastavku suđenja za zločine u Bosanskoj Krupi, vještak Tužilaštva BiH istakao da komandanti brigada snose odgovornost za rad podređenih.
Kujundžić: Zabava sa vojnicima 10. Decembra 2008. Članak Dva svjedoka Odbrane Predraga Kujundžića govorila o zaštićenoj svjedokinji 2, koja optuženog tereti za silovanje.