Vijesti


Savić i Mučibabić: Pratilac konvoja iz Nevesinja 25. Augusta 2008. Članak Bivši policajac svjedočio o odlasku konvoja sa Bošnjacima civilima iz Nevesinja.
Sljedeće sedmice: Tri statusne konferencije 22. Augusta 2008. Članak Naredne sedmice održat će se tri statusne konferencije na suđenjima pred Odjelom za ratne zločine BiH u Sarajevu.
Bastah i ostali: Krvave ruke 22. Augusta 2008. Članak Svjedoci Tužilaštva BiH govorili o učešću Predraga Bastaha i Gorana Viškovića u ubistvima i odvođenjima Bošnjaka civila iz Vlasenice.
Karadžić: Zahtjev za izuzimanje glavnoga suca 22. Augusta 2008. Članak Radovan Karadžić uputio Tribunalu dopis kojim traži izuzimanje predsjedavajućeg suca Alphonsa Oriea zbog “sukoba interesa”.
Kujundžić: Odgođeno ispitivanje svjedoka 22. Augusta 2008. Članak Nakon intervencije Sudskog vijeća, Tužilaštvo odložilo ispitivanje svjedoka Mirsada Tokače.
Karadžić: Imenovane nove sudije 22. Augusta 2008. Članak Tribunal u Haagu imenovao je sudije koji će zasijedati na suđenju Radovanu Karadžiću.
Savić i Mučibabić: Suđenje zatvoreno za javnost 20. Augusta 2008. Članak Saslušanje zaštićenih svjedokinja Tužilaštva BiH proteklo iza zatvorenih vrata.
Kličković i ostali: Odgovornost nadređenih 19. Augusta 2008. Članak Bivši pripadnici Vojne policije govorili o događajima u Bosanskoj Krupi 1992. godine.
Kujundžić: Ubačeni element 19. Augusta 2008. Članak Zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH pokazao je u pravcu optuženog, ali nije mogao sa sigurnošću reći da je to osoba koja ga je zlostavljala.
Kovać: Prijatelj sa fudbala 19. Augusta 2008. Članak Tri svjedoka Tužilaštva BiH na suđenju za zločin u Vitezu prisjetila se dešavanja koja su preživjeli u Radničkom univerzitetu.