Vijesti


Odgovor na šutnju i nekažnjivost 6. Augusta 2008. Vijest Nevladine organizacije pokreću smjelu inicijativu za formiranje prve regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o događajima u ratu, i to uprkos nezainteresiranosti vlada i skepticizmu stručnjaka.
Karadžić: Uslovi za regularnost procesa 6. Augusta 2008. Članak Radovan Karadžić uputio Tribunalu još jedan dopis u kojem izražava sumnje u regularnost suđenja.
Ekskluzivno: “Pentagon stoji iza dogovora o Karadžićevom imunitetu“ 6. Augusta 2008. Članak Znanstvenik ekspert za Balkan tvrdi kako je osoblje američkog State Departmenta obznanilo da je Holbrooke, pod pritiskom, obećao slobodu vođi bosanskih Srba.
Karadžić: Upute za optuženog 5. Augusta 2008. Članak Haško tužilaštvo najavilo da neće reagovati na tvrdnje iz pisma Radovana Karadžića osim ako im to ne naloži Tribunal.
Karadžić: “Pravda je spora ali dostižna” 1. Augusta 2008. Članak Radovan Karadžić se Pretpretresnom vijeću Haškog tribunala obratio pismom kako bi “demantovao okean laži koji se na njega obrušio”.
Prijetnje aktivistima Helsinškog odbora Republike Srpske 29. Jula 2008. Vijest Nakon upozorenja koje im je upućeno telefonom, djelatnici Helsinškog odbora Republike Srpske ovih su dana bili prinuđeni zatražiti pomoć od lokalne policije.
Karadžić: Haški tribunal i Tužilaštvo u iščekivanju 28. Jula 2008. Članak Dežurni sudija saslušat će Radovana Karadžića, koji bi iz Beograda trebao biti prebačen u Haag sredinom ove sedmice.
Karadžić uskoro u Haagu 25. Jula 2008. Članak Nakon što Karadžićev advokat uloži žalbu na rješenje o ispunjenosti uslova za prebacivanje u Haag, Sudsko vijeće ima tri dana da donese pravosnažnu odluku.
Još jedan “pravi” Dragan Dabić 24. Jula 2008. Vijest Prerušeni Radovan Karadžić koristio se identitetom čovjeka koji se zove Dragan Dabić i koji je iz Rume, grada na sjeveru Srbije, tvrde tamošnje vlasti.
Plakati podrške Karadžiću i Mladiću 24. Jula 2008. Članak Novi plakati podrške Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću osvanuli u Višegradu.