Vijesti


Međunarodno osoblje još potrebno pravosuđu u BiH 15. Juna 2009. Članak Predsjednik Tribunala u Haagu istakao, govoreći u Sarajevu, kako je ostanak međunarodnih sudija i tužilaca u bosanskohercegovačkim institucijama ključan za zaštitu integriteta pravosuđa.
Amaterski snimci Ratka Mladića 11. Juna 2009. Članak Vlasti u Srbiji tvrde da snimci Ratka Mladića prikazani na Federalnoj televiziji nisu načinjeni u zadnjih šest godina.
Kondić i ostali: Preživjeti strijeljanje 11. Juna 2009. Članak Svjedok Tužilaštva BiH ispričao kako je preživio strijeljanje u Sanskom Mostu, te govorio o učešću Marka Adamovića u događajima u Ključu.
Pelemiš i Perić: Ubistva zbog pobune 11. Juna 2009. Članak Bivši vojni policajac tvrdi kako je čuo da su Bošnjaci u Pilici ubijeni “zbog pobune”.
Kličković i ostali: Crna mrlja Podgrmeča 11. Juna 2009. Članak U nastavku suđenja za zločine u Bosanskoj Krupi, Miroslav Vještica, svjedok Odbrane, kazao da je krajem 1992. godine saznao za zlostavljanja i ubistva zatočenika u školi u tom gradu.
Bundalo i ostali: Favorizovani policajac 11. Juna 2009. Članak Vještak Odbrane Neđe Zeljaje u nastavku iznošenja nalaza i mišljenja kazao da je načelnik policije iz Kalinovika bio i komandir policije u tom gradu.
Prcić: Još jedna statusna konferencija 3. jula 11. Juna 2009. Članak Sudsko vijeće donijelo odluku o održavanju još jedne statusne konferencije prije početka suđenja.
Kondić i ostali: Naredbe komande 9. Juna 2009. Članak Svjedok Tužilaštva kazao da je načelnik Teritorijalne odbrane Ključ bio drugooptuženi Boško Lukić.
Korićanske stijene: Skok u život 9. Juna 2009. Članak Svjedok koji je preživio strijeljanje na Korićanskim stijenama tvrdi da je srpska vojska drugog dana tijela ubijenih spaljivala.
Bastah i ostali: Pozivi na razgovore 8. Juna 2009. Članak Svjedok Odbrane kazao kako mu nije poznato da su Bošnjaci privođeni u policijsku stanicu u Vlasenici tokom 1992. godine.