Lice: Menzil Sead


14. Januara 2016.
Odbrane optuženih za zločin počinjen u Kotor-Varoši su pred Apelacionim vijećem Suda BiH zatražile oslobađajuću presudu jer smatraju da njihovi branjenici nisu učestvovali u napadu na selo Serdari 1992. godine. Izricanje presude zakazano je za 4. februar.


24. Decembra 2015.
U završnoj riječi na obnovljenom suđenju za zločine počinjene u Kotor-Varoši, Tužilaštvo je zatražilo osuđujuću presudu za trojicu optuženih, istaknuvši da prilikom odmjeravanja kazne treba imati u vidu smrt civila i maloljetnih djevojčica.


28. Januara 2015.
Zaključivši da je nerazumljiva, Apelaciono vijeće Suda BiH je ukinulo osuđujuću prvostepenu presudu Fikretu Planinčiću, Seadu Menzilu i Mirsadu Vatraču, kojom su bili osuđeni za zločine počinjene na području Kotor-Varoši.


10. Decembra 2013.
U nastavku iznošenja završnih riječi, Odbrane dvojice optuženih za zločin počinjen u Kotor-Varoši zatražile su oslobađajuću presudu za svoje branjenike, jer smatraju kako Tužilaštvo BiH nije dokazalo da su oni učestvovali u napadu na selo Serdari. Izrican


12. Novembra 2013.
Tokom iznošenja završnih riječi na suđenju za zločin počinjen u Kotor-Varoši, tužilac je rekao kako je dokazano da su optuženi učestvovali u napadu na selo Serdari, zatraživši da ih Sud BiH “osudi po zakonu”.