Lice: Mandić Momčilo


2. Decembra 2013.
Svjedočeći na suđenju Ratku Mladiću u Haagu, ekspert Tužilaštva, istoričar Patrick Treanor izjavio je da su lideri Srba u BiH 1991. i 1992. godine preduzeli niz jednostranih poteza u cilju stvaranja sopstvene države.


14. Februara 2013.
Svjedočeći u odbranu Radovana Karadžića, bivši zamjenik ministra unutrašnjih poslova BiH Vitomir Žepinić izjavio je da je optuženi uoči rata zagovarao “političko i kulturno”, a ne “fizičko” razdvajanje Srba od Bošnjaka i Hrvata.


28. Decembra 2012.
Tužilaštvo BiH smatra da su dokazali da je Veselin Vlahović zvani Batko kriv za djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret, ali da ni najviša kazna zatvora nije dovoljna za teror koji je tokom 1992. godine vršio u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca


24. Aprila 2012.
Na suđenju Radovanu Karadžiću u Haagu, bivši premijer Republike Srpske Branko Đerić posvjedočio je da 1992. godine, uprkos njegovom upozorenju, optuženi nije želio da se bavi problemom ratnih zločina koje su počinile srpske snage, uz obrazloženje da će za


7. Jula 2011.
Vještak Haškog tužilaštva na suđenju Radovanu Karadžiću izjavio je da je u oktobru 1991. godine srpska strana imala plan koji je sadržavao mogućnosti za decentralizaciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) tadašnje Socijalističke Republike BiH.